Gratis webinars van sprekers uit de sportwereld

Laat je inspireren door ervaren topsporters en topcoaches

De crisis waarin Nederland zich momenteel bevindt en de periode die zal volgen eist van mensen, bedrijven en de hele maatschappij aanpassingsvermogen. Waar onze SportsSpeakers normaal gezien de aankomende periode fysiek een presentatie zouden geven, willen zij jou en jouw collega’s nu online blijven inspireren en motiveren. Daarom bieden onze sprekers gratis webinars aan!

Bekijk hier welke inspirerende onderwerpen onze sprekers behandelen en
meld je direct hieronder aan zodat je niks mist, er is plek voor maximaal 500 kijkers per webinar.

26/05/2020

15:00 - 15:45

Jan van Halst

Samenwerken en je grenzen verleggen

Jan van Halst zorgde ervoor dat hij alles uit zijn (voetbal)carrière heeft gehaald. De voormalig directeur van FC Twente is ondertussen ook een van Nederlands bekendste voetbalanalisten. Het werken met en binnen teams, zowel binnen als buiten het veld, heeft hem de afgelopen jaren gefascineerd. Daarom ook is hij zijn eigen trainings- en coachingbedrijf begonnen. Mede door zijn ervaringen, in combinatie met leiderschap, weet Jan inspirerend te vertellen over thema’s als talentontwikkeling, de ideale teamspeler, samenwerking binnen teams, communicatie en de verschillende soorten leiderschap. Hij bezit over prachtige anekdotes uit zijn tijd als voetballer die hij in zijn interactieve webinar vertaalt naar het heden en dit graag met het publiek deelt. Laat Jan jou uitdagen.

02/06/2020

16:00 - 16:45

Jochem Uytdehaage

Vorm & Veerkracht

Hoe blijf je in vorm in deze periode? Wat kan jij zelf doen om veerkrachtig te zijn? Meervoudig Olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage geeft in zijn webinar de tools om een rijker leven te leven. Aan de hand van zijn batterijen van energie laat hij zien hoe je veerkracht kan vergroten en daarmee energieker, vitaler en ook mentaal en fysiek sterker kan worden. Onderwerpen als ‘anders zijn’ en aandacht voor herstel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak komen aan bod, onderbouwd met wetenschappelijke kennis over hoe optimaal te presteren.

09/06/2020

19:00 - 19:45

Wilco van Rooijen

Teambuilding onder moeilijke omstandigheden

Juist in deze tijd van crisis lijkt het of de weg op korte termijn doodloopt. Dat was op 1 augustus 2008 voor expeditieleider en bergbeklimmer Wilco van Rooijen niet anders. In een uitzichtloze situatie was hij verdwaald, op de ruim 8000 meter hoge K2 berg in Pakistan. Totaal uitzichtloos moest hij vechten voor zijn leven. Toch is hij zeer dankbaar uit de strijd gekomen. Wilco is van mening dat je als mens en team sterker wordt van grote tegenslagen, maar hoe ga je hier mee om? Wilco deelt in zijn webinar op interactieve wijze zijn levenslessen en ervaringen waar veel teams en individuen raad mee zullen weten! Laat Wilco je meenemen op deze mooie online expeditie, daag jezelf uit en kom meer over jezelf te weten.

07/05/2020

09:00 - 09:45

Marc Lammers

Elke crisis is een kans

Marc Lammers is jarenlang hockey bondscoach geweest van Spanje, Nederland en België. In 2006 werd hij met de Nederlandse dames Wereldkampioen en in 2008 won hij Olympisch Goud in Beijing. Marc is het type moderne coach die niet aan feedback doet maar aan feedforward. Elke crisis is volgens Marc een kans, zolang je je verantwoordelijkheid maar pakt! We kunnen in deze tijd allemaal kijken naar wat er NIET is en wat NIET goed gaat, of je kijkt naar wat er wel is en waar we invloed op kunnen hebben. Dit is de allerbeste tijd om je te onderscheiden. Nu bepaal jij of je volgend jaar goud gaat winnen.

12/05/2020

10:00 - 10:45

Mark Tuitert

Omgaan met tegenslagen

Hoe ga je om met tegenslagen? Welke strategieën pas je toe om het hoofd koel te houden en focus te houden op wat je wel kunt doen? Hoe ga je goed om met teleurstelling, eigen verantwoordelijkheid van thuis werken en onzekerheid omdat je niet weet wat de toekomst zal brengen? Relevante vragen waar Mark Tuitert het antwoord op heeft! Mark biedt handvatten aan om met deze vraagstukken aan de slag te gaan, vanuit eigen ervaringen uit zijn carrière weet hij de link te leggen met filosofie en sportpsychologie. Leer hoe je emotioneel de controle houdt, hoe je omgaat met de tegenslagen en juist nu de regie over je eigen ontwikkeling kan pakken.

19/05/2020

11:30 - 12:15

Erben Wennemars

Letterlijk vallen en opstaan

Erben Wennemars is enthousiast, gedreven en zeer ambitieus. De meervoudig wereldkampioen schaatsen spreekt over intrinsieke motivatie waarbij hij een link maakt naar zijn schaatscarrière en zijn huidige leven. Hoe hou je jezelf gemotiveerd en haal je het maximale uit deze crisis? Erben helpt je met deze vraagstukken, waarin hij ook het belang van sport en gezondheid aantoont. Erben heeft altijd de ambitie gehad om iedereen in Nederland te laten bewegen, iets wat juist tijdens deze crisis van zeer groot belang is. In zijn webinar vertelt hij over de lessen uit zijn carrière; het letterlijk vallen en opstaan.