When the going gets tough, create accurate goals!

Hein NoortmanWilco van Rooijen

When the going gets tough, create accurate goals!

Indrukwekkende presentatie

Expeditieleider en bergbeklimmer Wilco van Rooijen geeft samen met eigenaar, directeur en ondernemer Hein Noortman een indrukwekkende duo presentatie over dromen, ambitie, succes en de top willen bereiken. Maar wat nu als je weg letterlijk doodloopt? Wat deze presentatie anders maakt dan alle andere is dat zij de keerzijde van de medaille aan den lijve hebben onder vonden. De letterlijk levensbedreigende situaties die de beide mannen vanuit eigen ervaringen hebben meegemaakt spreekt boekdelen en laat de mens reflecteren..

Na de enorme tegenslagen leerden deze mannen beseffen waar het in het leven werkelijk om draait. Hun verhaal gaat over risico’s versus veiligheid, keuzes die ze maakten vaak onbewust, verantwoordelijkheid, relaties maar bovenal hoe je met andere ogen leert kijken. Wilco is Nederlands bekendste bergbeklimmer, hij beklom alle 7 summits, de hoogste berg op elk continent. Hij bereikte als eerste en enige Nederlander de 3 polen op eigen kracht. De Noordpool, de Zuidpol en de hoogste pool Mount Everest zonder extra zuurstof.

De berg der bergen

In 2008 bereikte hij de top van de roemruchtige berg der bergen, de K2. Op de afdaling sloeg het noodlot toe. Maar liefst elf klimmers keerde niet terug uit de zone des doods. Na twee nachten op de berg zonder slaapzak en/of eten en drinken bij temperaturen ver onder de min 30 overleefde Van Rooijen de hel. Door ernstige bevriezingen verloor hij al zijn tenen na amputatie aan beide voeten.

In 2004 is Hein Noortman directeur bij Olympia uitzendbureau. Mede onder zijn leiding groeit het  concern uit van een nationale- tot een internationale uitzendorganisatie. Later wordt Hein landen directeur in de Holding. Daarna start voor Hein een nieuw tijdperk als ondernemer met zijn eigen bedrijven Everest Interim en Quadrand. Tijdens een management development traject van Olympia uitzendbureau leert Hein Wilco kennen. Hein is dan op zoek naar een op maat gemaakte MBA ++ opleiding waarbij niet het eigen doel maar de doelen van een team voorop staan. Doel was ook niet om nog slimmere managers te maken maar ander gedrag met meer oog voor elkaar. Dit doel werd bereikt door ze uit hun comfort zone, naar buiten te gaan, stropdassen af en de mouwen omhoog en met elkaar nieuwe inzichten op te doen. Onder de bezielende leiding van Wilco beklimmen verschillende management teams als een soort van examen verschillende toppen in Engeland, Schotland en zelfs de top van de Mont Blanc. De kennismaking met de bergen en het bergbeklimmen betekend voor Hein nieuwe dromen en uitdagingen.

Ongeluk

Echter in november 2016 gaat het vreselijk mis en slaat het noodlot toe. Tijdens een routine klim in een klimhal op een hoogte van ruim veertien meter boven de grond glijd Hein uit het touw. Met een dodelijke dreun valt hij op de betonnen vloer. Het licht gaat uit. Weken van coma gaan voorbij. Zijn leven hangt aan een zijden draadje. Maar wonder boven wonder overleeft Hein dit dramatische ongeluk. Als gevolg van de enorme klap is Hein blind geworden en zal nog talloze operaties moeten ondergaan. Van leren lopen tot zelfstandig kunnen eten en drinken, het zal nog een lange weg te gaan zijn. Door de ogen van Hein ziet de wereld er letterlijk anders uit. Als blinde man heeft hij inmiddels anders leren kijken. Door naar binnen te kijken is hij meer gaan zien. En precies daardoor heeft Hein alweer een diepgaande zingeving gevonden. Hij houd zich bezig met het 4-de brein wat betekend dat je anders denkt als oplossing. Het vierde brein heeft er haar missie van gemaakt om de leiders van vandaag met andere ogen te helpen kijken naar onszelf als mens, naar onze samenleving, maar vooral naar de keuzes van de leiders, om die toekomst vorm te geven. Voor iedereen.

Krachten bundelen

Samen presenteren Hein Noortman en Wilco van Rooijen een authentiek, adembenemend levensecht authentiek verhaal. Op hun no-nonsens manier vertalen zij hun ervaringen in eye openers en life changing experiences. Beide mannen inspireren om nieuwe doelen en mogelijkheden te zien vanuit een ogenschijnlijke uitzichtloze situatie. Ze zetten mensen er toe aan om de volgende stap te zetten. Vanuit mentale weerbaarheid en vitaliteit kansen mogelijk maken.

 

Interesse in een When the going gets tough, create accurate goals! training?