Van doelstelling tot uitvoering

Jeroen OtterYara van Kerkhof

Van doelstelling tot uitvoering

Achtergrond informatie Yara van Kerkhof en Jeroen Otter
Yara van Kerkhof en Jeroen Otter gaan beiden al jaren mee binnen het shorttrack. Echter is shorttrack pas sinds 2014 een nationaal bekende sport in Nederland. Jeroen Otter heeft als bondscoach van de Nederlandse shorttrackers het shortrack in Nederland op de kaart gezet. Yara van Kerkhof schaatst al jaar en dag onder aanvoering van Jeroen. In deze presentatie zal duidelijk worden hoe je een doelstelling uitvoert met de blik van zowel de coach als de pupil.

Het programma
Met alle ervaring als coach kan Jeroen Otter en topsporter Yara van Kerkhof als geen ander vertellen over het bereiken van doelen, het omgaan met tegenslagen en het werken in teamverband. Samen met Yara van Kerkhof vertelt Jeroen hoe ze dit de laatste jaren hebben gedaan en het shorttrack naar het huidige niveau hebben gebracht. Jeroen weet als geen ander hoe je een team moet motiveren en welke omstandigheden er nodig zijn om een team zo goed mogelijk te laten functioneren, waarbij innovatie centraal staat. Yara vertelt vanuit haar eigen ervaringen hoe zij en haar team dit succesvol hebben uitgevoerd.

Jeroen Otter
Na zijn actieve sportcarrière vertrekt Jeroen Otter naar de Verenigde Staten met maar één opdracht vanuit de Amerikaanse bond: relay medailles voor de USA bij zowel de dames als heren. Uiteindelijk verlaat de nieuwbakken coach de Olympische Spelen van Lillehammer met goud, zilver en tweemaal brons. In totaal werkt Otter zes jaar in de USA en drie jaar in Canada als coach. In 2010 wordt hij door de KNSB aangesteld tot bondscoach van de Nederlandse shorttracker(st)ers. In de daaropvolgende seizoenen wordt Nederland toonaangevend in Europa en al snel volgt ook de strijd op het mondiale toneel.

Yara van Kerkhof
Yara is geboren in Zoetermeer met een hartafwijking, dit heeft haar nooit tegengehouden topsport te bedrijven. Op de Olympische Spelen van 2018 kwamen voor Yara alle puzzelstukje bij elkaar. Na meerdere keren Europees kampioen te zijn geworden op de 3000 meter aflossing en een keer tweede te zijn geworden op de 1500 meter, behaalt Yara haar eerste Olympische medaille op de 500 meter op de Olympische Spelen in PyeongChang. Een zilveren plak! Door het behalen van deze zilveren medaille werd ze de eerste Nederlandse vrouwelijke medaillewinnaar in het shorttrack. Daarnaast won Yara ook nog eens een bronzen medaille op de 3000 meter aflossing samen met Jorien ter Mors, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting, uiteraard onder begeleiding van Jeroen.

Interesse in een Van doelstelling tot uitvoering training?