Persoonlijk leiderschap of teamontwikkeling aan boord van een Zeilschip

Florian Dirkse

Persoonlijk leiderschap of teamontwikkeling aan boord van een Zeilschip

Florian Dirkse bezeilde alle wereldzeeën en zeilde twee jaar lang de wereld rond. Teruggekomen in Nederland richtte hij samen met Boyan Slat The Ocean Cleanup op. Daarna was het tijd voor de realisatie van zijn volgende droom: hij knapte een oud zeilschip volledig op om anderen te laten meegenieten van het zeilen op open water. Dat hij zijn zeilschip omdoopte tot de ‘Zeildroom’ zal je niet verbazen. Naast mooie zeilvakanties en bedrijfsuitjes gebruikt hij de Zeildroom voor diverse trainingen.

Pieter Stalenhoef is psycholoog, senior trainer en coach. In zijn carrière staat het stimuleren van het potentieel van mensen en organisaties centraal. Dit deed hij vanuit verschillende rollen en organisaties en de laatste vier jaar als zelfstandig ondernemer.  Bovendien kent hij als fanatiek kitesurfer als geen ander het heilzame effect van actief zijn op het water zijn.

Programma’s

Trainingen worden aangeboden op basis van losse inschrijving, maar je kunt je ook als team inschrijven. Wat je vraag ook is, waar je sowieso op kunt rekenen: optuigen en weg zeilen, wind in de zeilen en door je haar, leren aansturen van je bemanning, kraaiennest tijd (tijd voor reflectie), goede gesprekken met je crewleden en natuurlijk goed eten. Waar je ook op kunt rekenen is zowel fysiek als mentaal uit je comfort zone stappen, meer zicht op je talenten en valkuilen, het uitbreiden van je communicatie en leiderschaps repertoire. We maken soms gebruik van methodes om je ontwikkeling/inzichten te versnellen, zoals Insights Discovery. De duur van elk programma verschilt. Naast dagprogramma’s bieden we twee- en drie-daagsen aan. Vertrek en aankomst haven is het oude vestingstadje Hellevoetsluis. Het vaargebied het Haringvliet.

Persoonlijk leiderschap

Je zult merken dat je op het water makkelijk een ander perspectief op jezelf ontwikkelt. Momenten van volle actie en reflectie wisselen elkaar af. De ervaringen aan boord maken heel wat los en dit vormt de basis voor mooie gesprekken met je medebemanningsleden. Tijdens de training Persoonlijk Leiderschap krijg je een helderder beeld van waar je staat, wie je bent en wat het leven van je vraagt op dit moment. Natuurlijk kom je ook aan het roer te staan van het schip. Hoe stuur jij de bemanning aan?

Elke training is maatwerk

De focus van elke training is anders, omdat doelen en doelgroep verschillen. Wil je als team hechter en effectiever worden? Dan bieden we een teamontwikkelprogramma aan. Wil je met je mede management-leden werken aan je leidinggeven skills? Het schip is een uitstekende omgeving om aan je leiderschap te werken in de training Leiderschap en Leidinggeven.

De trainingen kunnen een dagdeel, een hele dag of drie dagen duren.

Interesse in een Persoonlijk leiderschap of teamontwikkeling aan boord van een Zeilschip training?

Sprekers die deze training geven