De Fluitende Leider: leiderschap van voetbalveld tot werkvloer

Kevin Blom

De Fluitende Leider: leiderschap van voetbalveld tot werkvloer

Wie zijn wij?

KNVB-scheidsrechter Kevin Blom schreef samen met de ervaren trainer/coaches Colinda van Dijk en Erik Kaptein het succesvolle boek “De Fluitende Leider; leiderschap van voetbalveld tot werkvloer”. Daarin werken ze de krachtige metafoor uit van de leidinggevende als scheidsrechter op zijn eigen speelveld in een organisatie. De overeenkomsten tussen het vak van scheidsrechter en de rol van leidinggevende blijken telkens weer veel groter en leerzamer dan gedacht! In de maatwerktrainingen, die door Blom en een ervaren trainer samen worden gegeven, werken deelnemers op een verrassende manier aan het vergroten van hun leidinggevende vaardigheden. De ervaringen en kennis vanuit het voetbal worden gecombineerd met de laatste inzichten op het gebied van effectief leidinggeven. Daarmee ontstaat een trainingsprogramma dat inspirerend en vernieuwend is; ook voor deelnemers die niet van voetbal houden.

De programma’s

In Samenwerking met Sportspeakers hebben exclusieve leiderschapstrainingen ontwikkeld. De trainingen bestaan uit modules waarin de ervaring en kennis van het leidinggeven aan een voetbalwedstrijd wordt vertaald naar de organisatie van de deelnemers. Naast een programma van vier dagdelen waarin alle aspecten van leidinggeven aan de orde komen, worden ook deelmodules van een of twee dagdelen aangeboden. Deze hebben als thema fluitend leidinggeven, werken aan mentale kracht, communicatie op topniveau, veiligheid, compliance en changemanagement/effectieve spelregels. Deze exclusieve trainingen zijn altijd maatwerk en de inhoud wordt altijd samengesteld op basis van de wensen en uitdagingen van de deelnemers. Vaak worden deze ook gevolgd door managementteams die een keer op een andere manier in gesprek willen met de manier waarop zij leiding willen geven in hun organisaties.

De trainingen kunnen worden gecombineerd met het bezoek aan een voetbalwedstrijd om een scheidsrechter voor en achter de schermen aan het werk te zien en de leereffecten van de trainingen verder te vergroten. De trainingen worden verzorgd door een scheidsrechter Kevin Blom en een trainer die leidinggevende ervaring heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Reviews

”Het is zo herkenbaar voor mensen. Ook voor mensen die niks met voetbal hebben zijn dit waardevolle trainingen waarin we op een andere manier naar je werk en je omgeving gaat kijken.” – Peter Mijnders, Friesland Campina

“Een andere, vernieuwende manier om te kijken naar jezelf als leidinggevende. Leuk!” – Jelle Bos, Hogeschool Rotterdam

“Verrassend en inspirerend. De overeenkomsten tussen wat wij en een topscheidsrechter meemaakt zijn best vergelijkbaar!” – Roald Van Uffelen, Ministerie van Defensie

 

 

 

Interesse in een De Fluitende Leider: leiderschap van voetbalveld tot werkvloer training?