Yara van Kerkhof

Olympisch medaillewinnares en shorttrackster

Yara van Kerkhof
De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Doelgericht
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Over Yara van Kerkhof

Yara van Kerkhof is een succesvol shorttrackster. Na meerdere keren Europees kampioen te zijn geworden op de 3000 meter aflossing en een keer tweede te zijn geworden op de 1500 meter, behaald Yara haar eerste Olympische medaille op de 500 meter op de Olympische Spelen in PyeongChang. Een zilveren plak! Door het behalen van deze zilveren medaille werd ze de eerste vrouwelijke medaillewinnaar in het shorttrack. Daarnaast won Yara ook nog eens een bronzen medaille op de 3000 meter aflossing samen met Jorien, Lara en Suzanne.

Waarom Yara van Kerkhof inhuren als spreker?

Shorttrackster Yara van Kerkhof is beschikbaar voor presentaties, interviews en clinics. Tijdens haar presentaties spreekt ze met veel passie en enthousiasme over haar indrukwekkende prestaties met als toppunt natuurlijk de Olympische medailles.

Biografie

Yara van kerkhof is geboren op 31 mei 1990 in Zoetermeer. Ze is de jongere zus van oud-shorttrackster Sanne van Kerkhof. De ouders van Yara zijn erg sportief en namen Yara en haar zus dan ook vaak mee naar de schaatsbaan. Om te zorgen dat Yara en haar zus een beetje konden schaatsen werden zij door hun ouders lid gemaakt van de plaatselijke ijsvereniging in Zoetermeer. Op een gegeven moment had Yara het gevoel dat ze meer wilde dan alleen schaatsen. Vanaf haar veertiende is zij dan ook begonnen met het shorttracken. Het shorttracken bleek de juiste sport te zijn voor Yara want de jaren die volgde haalde ze de ene naar de andere prijs binnen! In het seizoen 2010-2011 maakte Yara haar Internationale debuut. Tijdens de Europese kampioenschappen in eigen land behaald de Nederlandse ploeg op de 3000 meter aflossing voor het eerst goud in de historie van het Nederlandse shorttrack. In de jaren die volgen prolongeert het Nederlandse relayteam de Europese titel en domineren ze de 3000 meter aflossing wat uiteindelijk in 2018 leidt tot een wereldrecord en een bronzen medaille op de Olympische Spelen in PyeongChang. Yara behaald tijdens de Spelen in PyeonChang ook nog eens een individuele medaille. Een zilveren plak op de 500 meter!

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Meerdere Europese kampioenschappen op de 3000 meter aflossing 2011, 2012, 2013, 2014 en 2016
  • Zilveren medaille 500 meter op de Olympische Spelen van PyeongChang 2018
  • Bronzen medaille 3000 meter aflossing op de Olympische Spelen van PyeongChang 2018

Boek Yara van Kerkhof nu als spreker

Heb jij interesse om Yara van Kerkhof te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.