Yara van Kerkhof

Yara van Kerkhof

Olympisch medaillewinnares en shorttrackster

De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Doelgericht
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Zilveren medaille 500 meter op de Olympische Spelen van PyeongChang 2018
  • Bronzen medaille 3000 meter aflossing op de Olympische Spelen van PyeongChang 2018
  • Meerdere Europese kampioenschappen op de 3000 meter aflossing 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2019, 2020
  • Gouden medaille relay op de Olympische Spelen van Peking 2022

Over Yara van Kerkhof

Yara van Kerkhof is het levende bewijs dat tegenslagen je sterker maken. Met haar inspirerende verhaal motiveert ze het gehele publiek tot op het bot met emotionele- kippenvelmomenten. Yara neemt je mee in haar levensverhaal vanaf haar geboren hartafwijking, het verdacht worden van dopinggebruik tot het winnen van een Olympische medaille als allereerste Nederlands vrouw ooit in het shorttrack!

In haar vele jaren als shortrackster leerde ze om samen te werken en hoe te communiceren binnen een team. Met voorbeelden uit haar eigen topsportcarriere deelt Yara haar eigen lessen en ervaringen die zij in die jaren heeft geleerd .

Zonder dalen heb je immers geen pieken

Waarom Yara van Kerkhof inhuren als spreker ?

Yara van Kerkhof neemt als spreker het volledige publiek mee in haar levensverhaal. Haar inspirerende maar emotionele verhaal gaat over de diepe dalen die ze mee heeft moeten maken, maar haar wel sterker hebben gemaakt.

Met resultaat! Yara heeft alle Olympische medailles gewonnen die er te winnen zijn, maar één daarvan won zijn individueel en de andere twee in teamverband. In het shorttrack sta je op het ene moment als shorttrackster tegen je ploeggenoten op het ijs om tegen elkaar te strijden voor goud en één uur later kan het zijn dat je samen het ijs op gaat als team om voor goud te gaan op de relay! Hoe ga je daarmee om, hoe zet je die concurrentie opzij op het juiste moment, hoe zorg je dat die communicatie goed blijft? Yara schaatst al meer dan 15 jaar schorttrack op het allerhoogste niveau en heeft in die jaren veel geleerd over samenwerken en communicatie in het team. Yara deelt haar eigen lessen en ervaringen die zij in die jaren heeft geleerd met voorbeelden uit haar eigen topsportcarriere.

Zijn er problemen binnen de organisatie rondom het samenwerken? Yara deelt graag haar eigen ervaringen over hoe zij daar de laatste 15 jaar op het allerhoogste topsportniveau mee om is gegaan met sprekende voorbeelden. Ze deelt de lessen die ze kreeg als individu maar ook al team om uiteindelijk Olympisch goud te winnen in Beijing 2022.

Yara is ook inzetbaar in een duo-presentatie samen met haar coach Jeroen Otter.

Impressie van deze spreker

Biografie

Yara is geboren in Zoetermeer met een hartafwijking, dit heeft haar nooit tegengehouden topsport te bedrijven. Totdat de dopingbond, 9 maanden voor de Olympische Spelen, haar aangeboren, afwijkende bloedwaarden in verband brachten met dopinggebruik. Tot de dag van vertrek naar de Olympische winterspelen was Yara niet zeker of ze überhaupt mocht deelnemen aan de Spelen. Pas op het allerlaatste moment werd ze verlost van de nachtmerrie.

Op de Olympische Spelen van 2018 kwamen voor Yara alle puzzelstukje bij elkaar. Na meerdere keren Europees kampioen te zijn geworden op de 3000 meter aflossing en een keer tweede te zijn geworden op de 1500 meter, behaald Yara haar eerste Olympische medaille op de 500 meter op de Olympische Spelen in PyeongChang. Een zilveren plak! Door het behalen van deze zilveren medaille werd ze de eerste vrouwelijke medaillewinnaar in het shorttrack. Daarnaast won Yara ook nog eens een bronzen medaille op de 3000 meter aflossing samen met Jorien, Lara en Suzanne.

De Olympische Spelen Peking 2022 waren de derde en vermoedelijke laatste Olympische Winterspelen voor Yara van Kerkhof. Samen met Suzanne Schulting, Selma Poutsma en Xandra Velzeboer behaalde ze het hoogst haalbare in het shorttrack: een gouden medaille op de relay.

Boek Yara van Kerkhof nu als spreker

Heb jij interesse om Yara van Kerkhof te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

 

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!