Yara van Gendt

Yara van Gendt

Sportpsycholoog

De kracht van deze spreker
  • Enthousiast
  • Toegankelijk
  • Toegewijd
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Yara van Gendt

Yara is SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Performance coach. Sinds 2014 begeleidt zij teams, coaches, sporters, docenten en leerlingen waarbij onderwerpen als communicatie, samenwerking, motivatie en omgaan met druk en spanning aan bod komen. Deze doelgroepen hebben gemeen dat zij moeten piek presteren op hét moment. Yara maakt je tijdens haar lezing bewust van de invloed van je brein op jouw prestaties.

Life is 10% what happens to us and 90% of how we react to it – Charles Swindoll

Waarom Yara van Gendt inhuren als spreker ?

Met haar ervaring in de sport, het onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven presenteert Yara over thema’s zoals sportpsychologie, teambuilding, zelfvertrouwen, doelen stellen, focus, visualisatie, mindset, motivatie en omgaan met emoties, tegenslag, druk en wedstrijdspanning.

Impressie van deze spreker

Biografie

Yara heeft na haar studie sport-en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam de Postacademische opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog voltooid aan de Vrije Universiteit. In 2014 heeft Yara bij het Centre of Excellence van de Football Federation Australia op het Australian Institute of Sport een handleiding geschreven over talentontwikkeling en een “monitoring tool” ontwikkeld. Op deze manier kan de ontwikkeling, van de spelers van het onder de 17 voetbalteam, op het mentale vlak worden bijgehouden. Het monitoren van mentale ontwikkeling heeft zij in het seizoen 2015/2016 voortgezet bij de A-jeugd van SC Heerenveen door middel van haar eigen ontwikkelde monitoring tool. In 2016 heeft Yara tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een lezing verzorgt bij het Monday Morning Breakfast van Konings en Keune. Sinds 2014 schrijft Yara artikelen voor sportzorg.nl, verzorgt zij gastcolleges op de Haagsche Hogeschool bij de minor Sportpsychologie en geeft zij les in het vak Sport Psychology aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2018 is Yara voorzitter van de PR-commissie van de Vereniging SportPsychologie Nederland (VSPN). Yara werkt al jaren samen met sportpsychologe Afke van de Wouw, sinds 2019 vormen zij het maatschap WOUW Performance Coaching. In 2018 heeft WOUW Performance Coaching samen met Arko Sports Media het congres Herstel 2.0: Is Sportpsychologie de volgende stap?! op de KNVB Campus in Zeist georganiseerd.

Hoogtepunten

  • Samenwerking met voetbalteam Australië O17 2014
  • Presentatie bij Monday Morning Breakfast, Olympische Spelen 2016
  • Organisatie congres Herstel 2.0: Is sportpsychologie de volgende stap?! 2018

Boek Yara van Gendt nu als spreker

Heb jij interesse om Yara van Gendt te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal