Willem Hooft

Willem Hooft

Professioneel zit-kitesurfer en rolstoelatleet

De kracht van deze spreker
  • Kracht
  • Doorzettingsvermogen
  • Levenslust

Hoogtepunten

  • Award Best Kitesurfing video of the year 2020
  • Oprichting Willem Hooft Foundation 2020
  • International Team Rider bij Slingshot Sports 2019

Over Willem Hooft

“Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren.” Dit zei Willem Hooft vier jaar geleden, nadat hij door een motorongeluk in een rolstoel terecht is gekomen. Hij vertelt over de reis die hij aflegt om zijn grootste droom werkelijkheid te maken; Kitesurfen op de golven voor de kust van Zuid-Afrika. Maar kan dat wel, met verlamde benen?

Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren

Waarom Willem Hooft inhuren als spreker ?

Willem Hooft is één van de beste sit-kiters ter wereld en als professioneel kitesurfer binnen het internationale team van Slingshot en Wind Voyager reist hij de hele wereld over. Middels zijn video’s en lezingen inspireert hij velen om hun maximale potentie uit het leven te halen: “Kijk naar wat er wél kan. Denk in mogelijkheden en ga op zoek naar de kansen. Als je echt iets wilt, dan kun je dit waarmaken. Durf te dromen, geen golf is te hoog.” Met zijn eigen verhaal als metafoor, motiveert hij anderen om op een positieve manier naar verandering te kijken.

Een persoonlijk verhaal over het realiseren van doelen, najagen van dromen en omgaan met tegenslag. Een verhaal dat je bijblijft.

Impressie van deze spreker

Biografie

Willem Hooft heeft na zijn motorongeluk in december 2016 veel dingen moeten loslaten, maar één ding kon en wilde hij niet accepteren; de gedachte om nooit meer te kunnen surfen. Tijdens zijn revalidatie heeft hij besloten dat, dat zijn uitdaging wordt. Hij ging zijn surfdroom, om over de golven van Kaapstad te vliegen, werkelijkheid maken.

Als professioneel kitesurfer van het internationale team van Slingshot Kite en team rider van Wind Voyager reist Willem de hele wereld over om te kitesurfen en inspireert hij velen om hun maximale potentie uit het leven te halen. “Als je iets echt wilt, dan is er veel mogelijk. Durf te dromen, geen golf is te hoog!”

Naast deze missie heeft Willem een stichting opgericht waarmee hij watersport toegankelijk maakt voor meer mensen met een lichamelijke beperking: de Willem Hooft Foundation. In september 2021 komt Willem zijn eerste boek uit met de titel “Geen golf te hoog”, geschreven door journalist en schrijver Hugo Verkley.

Boek Willem Hooft nu als spreker

Heb jij interesse om Kim Lammers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!