Wilfred Genee

Wilfred Genee

Presentator Veronica Inside

De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Humor
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Presentator Voetbal Inside 2008 - heden
  • Gouden Televizierring met Voetbal International 2011
  • Zilveren Televizierster 2017

Over Wilfred Genee

Wilfred Genee is presentator van het populaire voetbalprogramma Veronica Inside en presenteert daarnaast de Champions League wedstrijden. Wilfred is uitgesproken, adrem maar bovenal een sportliefhebber. Met zijn ervaring als tv-presentator en de omgang met diverse gasten aan tafel weet Wilfred de juiste toon te zetten en leiding te geven aan discussies.

Je kan er nu wat aan doen!

Waarom Wilfred Genee inhuren als spreker ?

Wilfred Genee is een uitstekende dagvoorzitter en discussieleider. Tijdens bijeenkomsten is Wilfred scherp, zakelijk, kritisch, relativerend, humoristisch en gevat. Hij weet een sfeer te scheppen waarin andere sprekers zich prettig voelen en heeft de gave het publiek enorm te boeien.

Impressie van deze spreker

Biografie

Op jonge leeftijd wist Wilfred al wat hij wilde worden, sportpresentator. Toch koos hij in zijn studietijd niet voor een opleiding in die richting, maar voor de studie Rechten. Wilfred's vrije tijd ging echter volledig op aan zijn werk voor de Lokale Omroep Groningen. Het werken voor de camera beviel Wilfred Genee zo goed dat hij besloot zich na zijn studie volledig te concentreren op zijn carrière als sportpresentator.

Na de periode bij de lokale omroep presenteerde Wilfred Genee onder andere bij Filmnet, Sport 7 en SBS6. Uiteindelijk kwam hij terecht bij RTL. Daar presenteerde hij samen met Johan Derksen en Hans Kraay sr. het programma Voetbal Inside. In dit programma worden allerlei zaken in en rondom het voetbal uitgebreid besproken. Ook presenteerde Genee het Engelse en Duitse voetbal en was hij gastspreker bij RTL Boulevard. Na een avontuur van twee jaar bij Talpa als anchorman van het programma 'De Wedstrijden' is Wilfred Genee in 2007 weer teruggekeerd bij RTL om onder andere Voetbal Inside (voorheen Voetbal International, nu Veronica Inside) te presenteren en in de zomer het programma Tour du Jour. In het populaire praatprogramma leidt Wilfred de discussies aan tafel waarin vaste gasten als o.a René van der Gijp, Johan Derksen en Hans Kraay jr. hun visie geven op het hedendaagse voetbal.

In november 2013 bracht Wilfred samen met zijn vrouw het succesvolle boek 'Vullen of Voeden' uit. In dit boek laten zij zien wat het effect van voeding heeft op het lichaam van kinderen. Momenteel is Wilfred naast zijn werk bij Veronica Inside ook actief als presentator van de Champions League wedstrijden en is hij van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur te horen bij Radio Veronica Inside.

Fotograaf: Feike Faasse

Een uitstekende aanvulling!

De inhoud over gezonde voeding past bij ons thema, goede voorbeelden en tips gegeven mbt ons thema en doel bijeenkomst. Je kunt merken dat Wilfred het doel heeft om de jeugd gezond te laten eten.

8.6

Boek Wilfred Genee nu als spreker

Heb jij interesse om Wilfred Genee te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.