Wilf O’Reilly

Wilf O’Reilly

Discipline manager KNSB Shorttrack en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Internationaal
  • Talent ontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Wilf O’Reilly

Bij het shorttrack op de Olympische Winterspelen 1988 werd Wilf O’Reilly eerste op zowel de 500 als de 1000 meter. Shorttrack was echter een demonstratiesport. Vier jaar later werd de sport toegevoegd aan het officiële programma. Na zijn carrière werd hij coach van de Nederlandse shorttrackselectie, commentator van Olympische shorttrackwedstrijden op de BBC en bestuurder bij de ISU. Daarnaast was hij ondernemer en was hij onder andere eigenaar van het sportdrankje ‘Gatorade’.

Kan niet bestaat niet

Waarom Wilf O’Reilly inhuren als spreker ?

Wilf O’Reilly is inzetbaar als spreker. Hij verteld onder andere over zijn ervaring als ondernemer en de combinatie met topsport, het neerzetten van een visie en het proces dat daarbij komt kijken en het verschil maken.

Biografie

Wilf O’Reilly word in 1964 geboren in Birmingham, Engeland. Inmiddels woont hij al ruim 20 jaar in Nederland waar hij een gezin met twee kinderen heeft. Wilf wordt bekend als shorttracker op de Olympische Spelen van 1988. Hij wint hier zowel de 500 als de 1000 meter maar mag zich geen Olympisch Kampioen noemen. Shorttrack was in 1988 slechts een demonstratiesport. In 1990 wint hij zilver op het wereldkampioenschap shorttrack in Amsterdam en in 1991 wint hij goud op het wereldkampioenschap in Sidney. Toen Shorttrack in 1992 wel een Olympische sport was werd hij vijfde op dit toernooi. In 1996 wordt hij geridderd door Queen Elisabeth. Wilf heeft een passie voor ondernemen en heeft verschillende ondernemingen gehad zoals ‘Gatorade’ en ‘Get Sampled’. Wilf is al vier jaar op rij op de BBC te zien als commentator en analist bij het shorttrack. Daarnaast is hij al twaalf jaar lang Discipline Manager Shorttrack van de KNSB. Hij heeft de opkomst van shorttrack in de laatste twaalf jaar meegemaakt en heeft zijn bijdrage geleverd in het veranderen van een 'schaatsland' naar een 'schaats- en shorttrackland'.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Goud Olympische Spelen als demo 1988
  • Goud Wereldkampioenschap shorttrack 1991
  • Geridderd door Queen Elisabeth 1996

Boek Wilf O’Reilly nu als spreker

Heb jij interesse om Wilf O'Reilly te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.