Viggo Waas als sprekerCabaretier

Viggo Waas is cabaretier, acteur, schrijver, zanger en televisieprogrammamaker. Hij is bekend geworden door zijn hilarische imitaties van Johan Cruijff en optredens bij het programma Kopspijkers. Voorafgaand aan deze carrière was Viggo van zijn achtste tot zijn vierentwintigste een veelbelovend voetballer van Ajax. Viggo schopte het nooit verder dan het tweede team, een gemiste kans zou je zeggen. Echter heeft hij dit omgezet naar de start van zijn succesvolle carrière in onder andere het theater. In de jaren tachtig richtten Joep van Deudekom en Peter Heerschop cabaretgroep NUHR, dat tot op de dag van vandaag nog zeer succesvol is.

Inzetbaarheid

Viggo Waas weet op een humoristische manier te spreken over het omzetten van tegenslag in kansen. Hij is beschikbaar voor presentaties, dagvoorzitterschappen, interviews en als host van uw evenement. Zijn humoristische en scherpe kijk op zaken zorgen ervoor dat hij voor elk evenement geschikt is.

Biografie

Viggo Waas was van zijn achtste tot zijn vierentwintigste een talentvolle (jeugd)speler bij Ajax. Helaas brak Viggo niet door. Tijdens zijn tijd bij Ajax volgde hij een opleiding tot sportdocent aan de ALO waar hij Peter Heerschop en Joep van Deudekom ontmoette. In de jaren tachtig wordt vanuit deze ontmoeting cabaretgroep NUHR opgericht. Na zijn opleiding tot sportdocent nam hij voortdurend risico’s en probeerde hij constant zijn grenzen te verleggen (dit had hij immers meegekregen vanuit de sportwereld). Hier vloeien een aantal nieuwe initiatieven uit voort. Zo is Viggo solo te zien in de theaters met zijn show Cruijff & Pipo. Daarnaast is hij nu teamcaptain in het RTL 7 programma ‘Koning Voetbal’ en ‘De Hollandse School’. Verder is Viggo ook te zien in de Nederlandse films als ‘Alles is Liefde’ en ‘Lef’.

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Reviews
Viggo Waas

 • "Viggo Waas wist de juiste toon te treffen" - Scholen aan Zee

Hoogtepunten
Viggo Waas

 • Rol in de film 'Alles is liefde'
 • Succesvolle groep NUHR
 • Speler van het tweede elftal van Ajax

Viggo Waas in actie

Mensen die Viggo Waas leuk vinden hebben ook interesse in:

Esther Vergeer

Zevenvoudig Paralympisch Kampioen Rolstoeltennis

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Tom van ’t Hek

Voormalig hockeyer, -coach en presentator

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Wilco van Rooijen

Expeditieleider, avonturier en bergbeklimmer

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Hans van Breukelen

Voormalig keeper van PSV en Nederland en technisch directeur KNVB

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Bel SportsSpeakers

06 19 96 99 70
(Buiten kantooruren)
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Gelieve dit veld leeg te laten.