Twan Huys

Twan Huys

Journalist, presentator en auteur

De kracht van deze spreker
  • Goed geïnformeerd
  • Kritisch
  • Verbindend
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Sonja Barend Award 2011
  • Bedenker College Tour 2007
  • Correspondent Verenigde Staten 1999 - 2007

Over Twan Huys

Twan Huys heeft in de loop der jaren een indrukwekkend journalistiek palmares opgebouwd. Hij was bedenker en presentator van het programma College Tour. Daarnaast was hij voor het programma NOVA, dat later Nieuwsuur werd, verslaggever in de Verenigde Staten en presentator. Het afgelopen jaar presenteerde Twan RTL Late Night. Tevens heeft hij meerdere boeken geschreven en ontving hij voor zijn journalistieke oeuvre in 2011 de Sonja Barend Award.

Waarom Twan Huys inhuren als spreker ?

Twan weet met zijn jarenlange ervaring in de journalistiek hoe hij de aandacht van zijn publiek vast moet houden. Daarnaast weet hij als geen ander het publiek ook te betrekken in het gesprek. Twan zet zich graag in als dagvoorzitter of interviewer om je evenement in goede banen te leiden. Met zijn kennis en ervaring weet hij dan ook probleemloos elk thema bereikbaar en begrijpelijk te maken en schuwt hij als interviewer niet om moeilijke vragen te stellen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Twan Huys studeerde in 1986 af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Na zijn studie ging Twan aan de slag voor Regionale Omroep Zuid in Limburg, STAD Radio Amsterdam en de VARA. Van 1992 tot 2010 was Twan in verschillende functies werkzaam voor NOVA. Zo werd hij in 1999 verslaggever in de Verenigde Staten met als standplaats New York. In 2006 verruilde Twan deze functie voor presentator van NOVA, als opvolger van Jeroen Pauw en Paul Witteman. In zijn tijd als verslaggever in de VS deed Twan verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de aanslagen in Washington en New York, de oorlogen in Irak en Afghanistan en de verwoestingen in New Orleans door orkaan Katrina.

Bij terugkomst in Nederland zorgde een interview met Joran van der Sloot voor veel aandacht. Daarnaast kwamen twee documentaires over Lynndie England en Ayaan Hirsi Ali van zijn hand. Deze werden internationaal uitgezonden. In 2010 werd NOVA vervangen door Nieuwsuur. Twan bleef hier presentator. Voor zijn interview met ex-luitenant-kolonel Thom Karremans ontving hij in 2011 de Sonja Barend Award. In zijn periode in de VS ontstond het idee voor College Tour. Hierin interviewde Twan samen met studenten verschillende binnen- en buitenlandse bekendheden. Twan Huys presenteerde het programma vanaf het begin in 2007 tot 2018. In College Tour interviewde Twan ook veel bekende sporters. Bekende persoonlijkheden die onder andere bij Twan aanschoven waren Johan Cruijff, Guus Hiddink, Arjen Robben, Rico Verhoeven en Tom Dumoulin. In 2018 werd bekend dat Twan Huys zou stoppen met Nieuwsuur. Als opvolger van Humberto Tan ging hij aan de slag als presentator van RTL Late Night. Twan heeft in de loop der jaren ook diverse boeken geschreven. Zo schreef hij over zijn ervaringen in de Verenigde Staten de boeken Ik ben een New Yorker en Over geluk. In verkiezingsjaar 2016 kwam Twan Huys met het boek De Clintons, een dubbelbiografie over Bill en Hillary Clinton.

Boek Twan Huys nu als spreker

Heb jij interesse om Twan huys te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.