Rob Kamphues

Rob Kamphues

Tv-presentator, schrijver en autocoureur

De kracht van deze spreker
  • Media
  • Energiek
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands

Over Rob Kamphues

Rob Kamphues is tv-presentator, schrijver en autosportliefhebber. Jarenlang maakte hij het uiterst succesvolle tv-programma De Reünie, waar hij in 2010 een Emmy-nominatie voor ontving. Naast tv-programma’s met warme menselijke interviews presenteert hij tegenwoordig alles rondom de Formule 1 voor ZiggoSport en volgt hij alle verrichtingen van Max Verstappen op de voet. Uit eerste hand vertelt hij verhalen over zijn passie en de duurste sport ter wereld; de Formule 1.

In moeilijke omstandigheden komt talent om de hoek kijken

Waarom Rob Kamphues inhuren als spreker ?

Rob Kamphues is beschikbaar voor het geven van presentaties, voordrachten, paneldiscussies, interviews en als host van uw evenement. Door zijn scherpe opmerkingsvermogen, humor en openhartige houding maakt hij van uw evenement een intieme en verrassende bijeenkomst. Over de Formule 1 weet Rob vrijwel alles. Hij volgt de Formule 1 al sinds zijn vroegste jeugd en kan verhalen vertellen over de twee aartsrivalen James Hunt en Niki Lauda maar ook over de helden van vandaag.

Onlangs hebben wij Rob drie vragen gesteld, benieuwd? Lees snel onze blog!

Impressie van deze spreker

Biografie

Ooit combineerde hij een baan als journalist bij een landelijk dagblad met optredens in kleine cabarettheaters. Later werden dat grote zalen toen hij bij Jack Spijkerman aanschoof in het populaire tv-programma 'Kopspijkers'. Zijn baan als journalist zette hij in de ijskast toen RTL hem vroeg 'de 8 plagen van Rob Kamphues' te gaan maken.  Daarna schreef hij zijn eerste boek: 'Naar de haaien'. De combinatie van humor, durf en journalistieke interesse leidde uiteindelijk tot het tv-programma 'De Reünie' dat jarenlang een miljoenenpubliek trok. Daar begeleidde hij onder andere het weerzien van een peleton Dutchbatters die de val van Srebrenica hadden meegemaakt en de reünie van oud-klasgenoten van Anne Frank, waar hij in 2010 een Emmy-nominatie voor kreeg. Naast zijn tv-werk is Kamphues ook een groot liefhebber en kenner van de autosport. Al sinds zijn twaalfde bezoekt hij het circuit van Zandvoort, de laatste tien jaar ook als deelnemer en niet enkel als vulling van het achterveld: vijf jaar geleden deed hij nog een serieuze poging om van het autoracen zijn beroep te maken door samen met de broers Coronel de Europese circuits af te struinen voor het fabrieksteam van SEAT. Ondanks zijn leeftijd eindigde hij regelmatig bij de beste tien aankomende talenten van Europa maar even zo vaak eindigde zijn poging op een betonnen muur. Over die levensveranderende ervaringen schreef hij het boek 'Inhaalrace', maakte hij de tv-serie 'Kamphues over de Kop' en schreef hij een theatervoorstelling. Inmiddels is hij in nieuwe avonturen gedoken omdat, zoals hij zelf zegt, 'het leven een reis is die pas eindigt als het is afgelopen.' Voor 24 kitchen maakte hij het vrolijke 'wat de Boer niet kent...' waarin hij boeren verraste met exotische gerechten die ze op het eerste gezicht niet lustten en ging hij voor RTL7 naar Zuid-Amerika om achtergrondreportages te maken over de befaamde Dakar-rally. Daar trotseerde hij temperaturen van tussen de min 18 en plus 50 op zoek naar een goed gesprek. Momenteel presenteert Rob alles rondom de Formule 1 op Ziggo, waar hij de verrichtingen van Max Verstappen op de voet volgt. Niet alleen is hij op de zender te zien op wedstrijdweekenden, ook is hij hét gezicht van programma's als F1-café.

Hoogtepunten

  • Top-10 positie SEAT Leon Eurocup 2009
  • Emmy nominatie De Reunie 2010
  • Eerste plek Superlights Superprix België 2012

Boek Rob Kamphues nu als spreker

Heb jij interesse om Rob Kamphues te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.