Troy Douglas

Troy Douglas

Voormalig atleet en atletiekcoach

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Motivatie
  • Vitaliteit
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Zilver WK indoor 200 meter 1995
  • Sportploeg van het Jaar 2003
  • Brons 4x 100 meter estafette 2003

Over Troy Douglas

Troy Douglas is geboren in Bermuda en komt sinds 1998 voor Nederland uit. Troy veroverde vele nationale titels en kwam op alle mondiale toernooien uit met als hoogtepunt zijn bronzen medaille op de 4×100 meter estafette van de WK in 2003. Op dit moment is hij trainer bij Ajax waar hij de jeugd loop- en sprinttraining geeft.

Waarom Troy Douglas inhuren als spreker ?

Troy Douglas is inzetbaar voor clinics en presentaties. In zijn clinic legt Troy de basisprincipes uit van het hardlopen. Dit gaat gepaard met enorm veel humor, passie en eigen ervaringen. Troy is een enorme doorzetten en verteld vol passie over zijn periode als atleet maar ook over zijn ervaringen nu als trainer bij Ajax.

Impressie van deze spreker

Biografie

Troy Douglas heeft een bijzondere passie voor sport. De veertiger heeft het lichaam en de spirit van een jonge vent, wat blijkt uit zijn prestaties en zijn open mind. Zijn beste prestatie behaalde Douglas op het WK outdoor 2003 in Parijs. Samen met Caimin Douglas, Timothy Beck en Patrick van Balkom behaalde hij op 40 jarige leeftijd de bronzen medaille. In eerste instantie was het Nederlands team op een vierde plaats geëindigd, maar door de diskwalificatie van Engeland (slotloper Chambers werd betrapt op doping) mochten ze enkele maanden na het WK alsnog de bronzen medaille in ontvangst nemen. Een mooie kroon op de carrière van de immer positieve Douglas. Troy zijn roots liggen op de Bermudas. ”Ik heb er 21 jaar gewoond en mijn herinneringen aan die periode zijn dierbaar, het leven op Bermuda is fantastisch, alleen niet voor een topsporter. Mijn passie ligt in de sport, niet in een gewone baan op Bermuda, daarom heb ik voor de sport gekozen”, aldus Douglas. Troy besluit na de Olympisch Spelen van Athene 2004 zijn carrière te beëindigen. Na zijn actieve carrière gaat Troy Douglas aan de slag als bondscoach van de Nederlandse estafetteteams. Troy is actief als sprintcoach van Bermuda en is daarnaast trainer bij Ajax waar hij de jeugd loop- en sprinttraining geeft.

Boek Troy Douglas nu als spreker