Toon Gerbrands

Toon Gerbrands

Volleybalcoach en algemeen directeur PSV

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Zakelijk
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Over Toon Gerbrands

Toon Gerbrands is een uitgesproken persoonlijkheid die zowel teams als individuen weet te begeleiden naar succesvolle prestaties. In presentaties legt hij de nadruk, ondersteund door ervaringen vanuit de praktijk, op het belang van samenwerking, inspirerend leiderschap en daarbij een goede communicatie. De presentaties die Toon Gerbrands hierover geeft zijn niet alleen bruikbaar voor managers uit de sport, maar ook voor managers uit het bedrijfsleven.

Presteren kent geen compromis; het is goed of het is slecht

Waarom Toon Gerbrands inhuren als spreker ?

Toon Gerbrands heeft als clubcoach in het volleybal meerdere landskampioenschappen en de Europacup gewonnen met het team van Piet Zoomers. Met het Nederlands mannen volleybalteam werd hij in 1997 Europees Kampioen. In de tijd als algemeen directeur van voetbalclub AZ behaalde de Alkmaarse club aansprekende resultaten: het landskampioenschap in het seizoen 2008 - 2009 en de bekerwinst in 2013. Tegenwoordig is hij algemeen directeur bij voetbalclub PSV, waar hij in zijn eerste vier seizoenen direct drie keer de landstitel heeft gewonnen.

De presentatie van Toon Gerbrands was erg toepasbaar voor onze organisatie!

Toon Gerbrands gaf een boeiende en enthousiaste lezing met een inhoudelijke boodschap, op de juiste toon passend bij de briefing.

8.8

Biografie

Onder leiding van Toon Gerbrands is zowel het nationale clubvolleybal als het Nederlands volleybalteam enorm opgeleefd. Als clubcoach van Piet Zoomers won hij voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlands volleybal de Europacup. In 1997 werd Toon Gerbrands aangesteld om Joop Alberda op te volgen als bondscoach. Een zeer zware taak, want even daarvoor was het Nederlands team Olympisch Kampioen geworden op de Spelen van Atlanta in 1996. Toch wist hij Europees Kampioen te worden (1997) en behaalde hij een vijfde op de Olympische Spelen van Sydney.

Na het volleybal was Toon Gerbrands werkzaam in het schaatsen, waarna hij in 2002 de overstap maakte naar het voetbal. Bij AZ vervulde hij de taak van directeur Algemene Zaken.  Bij AZ heeft hij aangetoond, dat het ook mogelijk is om een organisatie vanuit een crisissituatie naar nieuwe successen te leiden en een stabiele organisatie neer te zetten. Toon Gerbrands heeft leiderschap getoond door AZ in moeilijke tijden naar successen te kunnen leiden. In zijn twee boeken : "Mijn Stijl" en “Iedereen fit genoeg om te presteren” heeft hij zijn aanpak beschreven.

Door zijn jarenlange ervaring met het coachen van teams heeft Toon Gerbrands een heldere visie op presteren: ”Door een goede samenwerking haal je het beste in jezelf naar boven om uiteindelijk te kunnen presteren en winnen”. Na 12 succesvolle seizoenen bij AZ maakte hij in 2014 de stap naar Eindhoven als algemeen directeur bij voetbalclub PSV. Ook daar was hij direct succesvol en won in zijn eerste twee jaar direct twee landskampioenschappen met de club uit Eindhoven en overleefde de groepsfase  van de Champions League als eerste Nederlandse club na negen seizoenen. Ook in het seizoen 2017-2018 werd PSV kampioen van Nederland.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Europees Kampioen met Nederlands mannen volleybalteam 1997
  • Landskampioen met AZ 2008-2006
  • Landskampioen met PSV 2014-2015, 2015-2016 en 2017-2018

Boek Toon Gerbrands nu als spreker

Heb jij interesse om Toon Gerbrands te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.