Ton Boot

Ton Boot

Voormalig basketbalcoach

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Communicatie
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Vijf keer Nederlands kampioen als speler en viertien keer Nederlands Kampioen als coach 1958 - 2006
  • Coach van het Jaar 2004
  • Boek: "Voorkom de crisis" 2020

Over Ton Boot

Ton Boot is een van Nederlands beste sportcoaches. Drievoudig winnaar van de titel ‘Coach van het Jaar’ en uitgeroepen tot ‘Nederlands Coach van de 20e Eeuw’. Onconventioneel is zijn manier van coachen en leiding geven. Daarmee was hij echter wel zeer succesvol.

Waarom Ton Boot inhuren als spreker ?

Ton Boot weet zijn visie over motivatie, conflicthantering en teambuilding helder weer te geven in presentaties die bol staan van praktijksituaties, anekdotes en ervaringen. Inhoudelijk is hij een van Nederlands beste sprekers.

Impressie van deze spreker

Biografie

Als geen ander verstaat Ton Boot de kunst van het uiterste uit een team te halen. Niet voor niets nomineerde Volkskrant hem als 'Nederlands Coach van de 20e Eeuw' voor alle sporten. Na zijn nominatie werd hij vervolgens ook uitgeroepen tot Nederlands beste coach van de 20e eeuw. Ton Boot beheerst de facetten van het trainersvak tot in de puntjes. Zijn grote kracht is zijn vermogen ingewikkelde zaken te herleiden tot de meest elementaire oerkern. Zijn gedurfde en eigenzinnige meningen hebben regelmatig voor opschudding gezorgd, maar nimmer schuwt hij de eventuele consequenties daarvan. Ton Boot is een absolute toptrainer. In zijn carrière behaalde de basketbalcoach vele landskampioenschappen. Daarnaast bereikte hij eenmaal de eindstrijd van de Europacup, tweemaal de halve finales en verschillende keren de kwartfinales. Mede door deze prestaties en zijn inbreng in de basketbalsport is hij in 2006 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Als een van de eerste sportcoaches durfde Ton Boot verder te kijken dan zijn vertrouwde omgeving. Om zichzelf te blijven verbeteren ging hij regelmatig op stage bij andere sporten. Zo was hij onder andere een maand te gast bij het AZ van Louis van Gaal. Onconventioneel zijn ook zijn sabbaticals. Deze nam hij regelmatig na een intensieve periode. Even afstand van de topsport, weg van de hectiek. Heel bewust nam Ton Boot altijd zijn keuzes op weg naar de top. Zijn motto: 'Om te groeien moet je verder kijken dan je eigen grenzen, stel je open voor de mening van anderen en leer van hun ervaringen'. Terugkijkend op de bijzondere momenten uit zijn leven als uitzonderlijk topsportcoach, brengt Ton Boot met zijn boek “Voorkom de crisis!” uit. Zijn methode wordt stap-voor-stap in kaart gebracht en daarbij projecteert hij voortdurend op de praktijk. Niet alleen de praktijk van het basketbal, maar ook de praktijk van andere topsportcoaches. Zijn boek is genomineerd voor het managementboek van het jaar.

Boek Ton Boot nu als spreker

Heb jij interesse om Ton Boot te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!