Tom van ’t Hek

Tom van ’t Hek

Voormalig hockeyer, -coach en presentator

De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Talentontwikkeling
  • Vitaliteit
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Tom van ’t Hek

Als ex-hockeyer, -coach en radiopresentator kent Tom van ’t Hek de sport door en door. Daarnaast was Tom enige tijd huisarts. Zijn ervaring als sporter, coach en (huis)arts gebruikt Tom in zijn presentaties en rol als dagvoorzitter.

Ervaring is belangrijk, routine is dodelijk

Waarom Tom van ’t Hek inhuren als spreker ?

Zijn brede maatschappelijke en sportieve kennis en zijn sterke vocabulaire zorgen ervoor dat Tom van 't Hek in zijn presentaties de juiste snaar bij zijn toehoorders weet te raken. Met inspirerende voorbeelden uit de sport en het bedrijfsleven weet Tom elk (management)thema bereikbaar en begrijpelijk te maken. Daarnaast is hij een uitstekende en ervaren dagvoorzitter en discussieleider, die zich tot in de puntjes goed weet voor te bereiden.

Impressie van deze spreker

Biografie

Tom van 't Hek heeft een langdurige carrière in de sport achter de rug. Als hockeyer speelde hij 16 jaar in het Nederlands hockey elftal. Als clubspeler kwam hij meerdere seizoenen uit voor het Utrechtse Kampong. De behendige linkerspits werd met Kampong Nederlands kampioen en nam met het Nederlands team deel aan de Olympische Spelen in Los Angeles.

Als coach heeft Tom zes jaar de leiding gehad over het Nederlands dames hockeyelftal. Onder zijn leiding werd het team Europees kampioen, wisten ze de Champions Trophy te winnen en behaalde ze twee keer een bronzen medaille op de Olympische Spelen (1996 en 2000).

Voordat Tom aan de slag ging als bondscoach van de hockeydames, rondde hij zijn studie geneeskunde met succes af. Vier jaar was hij huisarts maar hij kon de sport niet loslaten. In 1994 werd hij aangesteld als bondscoach en in 1995 begon Tom met presenteren van radioprogramma's. Op Radio 1 presenteerde hij 'Het Hek van de Dam', 'Radio Tour de France' en de zondagmiddageditie van 'NOS Langs de Lijn'. Van 2013 t/m de zomer van 2016 was Tom de vaste presentator van het radioprogramma "De Ochtendspits" bij BNR Newsradio.

Aanrader!

Tom combineert het sportieve en zakelijke op een bijzondere bevlogen manier. Hierbij gebruikt hij veel voorbeelden/situaties uit de praktijk. Een knap staaltje werk en aanrader!

8.6

Hoogtepunten

  • Nederlands Kampioen als hockeyer met Kampong 1985
  • Europees Kampioen als Bondscoach Nederlands hockeydames 1995
  • Tweevoudig Olympische bronzen medaillewinnaar als Bondscoach 1996 en 2000

Boek Tom van ’t Hek nu als spreker

Heb jij interesse om Tom van 't Hek te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.