Tom Egbers als sprekerPresentator NOS Studiosport

Tom Egbers presenteert sinds jaar en dag verschillende uitzendingen bij Studio Sport, met name het voetbal op zondagavond. Tevens maakt Tom Egbers documentaires over oude sportmomenten en helden in Andere Tijden Sport. Tijdens de Olympische Spelen was Tom samen met Robin van Galen iedere dag te zien rond de klok van 18.00 uur met NOS Studio Rio.

Inzetbaarheid

Daarnaast is Tom Egbers een van Nederlands beste dagvoorzitters en discussieleiders. Mede door zijn jarenlange ervaring in het interviewen van sporters/coaches en het presenteren van programma’s weet Tom Egbers de juiste sfeer te scheppen voor elke bijeenkomst. Tom Egbers is een perfectionist die zijn presentaties tot in detail voorbereidt en op de juiste momenten gebruik weet te maken van zijn improvisatietalent.

Biografie

Tom Egbers is presentator bij Studio Sport. In 1986 was Tom Egbers, na een korte carrière achter de schermen bij onder andere het Journaal, voor het eerst te zien als presentator. Afgezien van een kort uitstapje naar Veronica is Tom Egbers altijd betrokken geweest bij Studio Sport. Bij Studio Sport is hij één van de vaste presentatoren bij het voetbal. Tom Egbers doet verslag van de Eredivisie wedstrijden, het Europese voetbal en de EK’s en WK’s. Daarnaast is hij een van de gastheren tijdens het NOC*NSF Sportgala, waar onder andere de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar worden gekozen. Wat veel mensen niet weten is dat Tom Egbers ook boeken schrijft. Als aanhanger van Heracles schreef hij ‘De Zwarte Meteoor’ over de Zuid-Afrikaan Steve Mokone die vanaf 1957 bij de club uit Almelo speelde. Het boek werd in 2000 onder regie van Tom Egbers verfilmd. Ook maakt Tom Egbers documentaires over ‘vergeten’ sportmomenten en sporthelden uit de geschiedenis. In ‘Andere tijden Sport’ verdiept Tom Egbers zich in een gebeurtenis uit het verleden en interviewt hij betrokken sporters en coaches. Tom Egbers maakte documentaires over onder andere Bettine Vriesekoop, het WK van 1998, Rintje Ritsma en de Holland 8 (roeien). Op dit moment is Tom ook presentator van het zondagavondprogramma Studio Voetbal en is hij regelmatig tafelheer bij De Wereld Draait Door. Tijdens de Olympische Spelen in Rio was hij dagelijks te zien samen met Robin van Galen bij de NOS.

Fotograaf: William Moore

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Reviews
Tom Egbers

 • "Tom Egbers is prettig in de omgang, bracht humor en losheid in het programma en voegde zo positieve waarde toe aan ons evenement. Zijn bekendheid voor de aanwezige sportmensen gaf een extra dimensie." - Gemeente Amsterdam
 • "Tom Egbers was betrokken, gedreven en enthousiast. Tom is een vakman pur sang. Hij boeit, weet te binden, heeft humor en kan goed improviseren. Maar ook tijdens de aanloop en na afloop was Tom niets te veel." - Stichting Zaanse Ondernemers

Hoogtepunten
Tom Egbers

 • Programmamaker en verslaggever van Andere Tijden Sport
 • Sinds 1984 één van de meest toonaangevende presentatoren van NOS Studio Sport

Tom Egbers in actie

Mensen die Tom Egbers leuk vinden hebben ook interesse in:

Erben Wennemars

Erben Wennemars

Meervoudig Wereldkampioen schaatsen en analist

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Toon Gerbrands

Volleybalcoach en algemeen directeur PSV

Bekijk profiel Offerte aanvragen

Bel SportsSpeakers

06 19 96 99 70
(Buiten kantooruren)
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Gelieve dit veld leeg te laten.