Tom Egbers

Tom Egbers

Presentator NOS Studiosport

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Interactief
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Eén van de meest toonaangevende presentatoren van NOS Studio Sport sinds 1984
  • Programmamaker en verslaggever van Andere Tijden Sport heden
  • Auteur 'Rory Storm' 2012

Over Tom Egbers

Tom Egbers presenteert sinds jaar en dag verschillende uitzendingen bij Studio Sport, met name het voetbal op zondagavond. Tevens maakt Tom Egbers documentaires over oude sportmomenten en helden in Andere Tijden Sport. Ook is Tom tijdens de EK’s en WK’s verslaggever en presentator voor de NOS bij alle wedstrijden van het Nederlands elftal.

Voor elke oplossing is wel een probleem te vinden

Waarom Tom Egbers inhuren als spreker ?

Tom Egbers een van Nederlands beste dagvoorzitters en discussieleiders. Mede door zijn jarenlange ervaring in het interviewen van sporters/coaches en het presenteren van programma's weet Tom de juiste sfeer te scheppen voor elke bijeenkomst. Als perfectionist bereidt Tom zijn presentaties voor tot in detail en op de juiste momenten maakt hij gebruik van zijn improvisatietalent.

Impressie van deze spreker

Biografie

Tom Egbers is presentator bij Studio Sport. In 1986 was Tom, na een korte carrière achter de schermen bij onder andere het Journaal, voor het eerst te zien als presentator. Afgezien van een kort uitstapje naar Veronica is Tom altijd betrokken geweest bij Studio Sport. Bij Studio Sport is hij één van de vaste presentatoren bij het voetbal. Tom doet verslag van de Eredivisie wedstrijden, het Europese voetbal en de EK's en WK's. Daarnaast is hij een van de gastheren tijdens het NOC*NSF Sportgala. Waar onder andere de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar worden gekozen.

Wat veel mensen niet weten is dat Tom ook boeken schrijft. Als aanhanger van Heracles schreef hij 'De Zwarte Meteoor' over de Zuid-Afrikaan Steve Mokone die vanaf 1957 bij de club uit Almelo speelde. Het boek werd in 2000 onder regie van Tom verfilmd.

Ook maakt Tom documentaires over 'vergeten' sportmomenten en sporthelden uit de geschiedenis. In 'Andere tijden Sport' verdiept Tom zich in een gebeurtenis uit het verleden en interviewt hij betrokken sporters en coaches. Tom maakte documentaires over onder andere Bettine Vriesekoop, het WK van 1998, Rintje Ritsma en de Holland 8 (roeien). Tom is ook regelmatig tafelheer geweest bij De Wereld Draait Door. Tijdens de Olympische Spelen in Rio was hij dagelijks te zien samen met Robin van Galen bij de NOS.

Fotograaf: William Moore

Een aanvulling voor elke bijeenkomst

Tom Egbers is prettig in de omgang, bracht humor en losheid in het programma en voegde zo positieve waarde toe aan ons evenement. Zijn bekendheid voor de aanwezige sportmensen gaf een extra dimensie.

8.4

Boek Tom Egbers nu als spreker

Heb jij interesse om Tom Egbers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.