Tjerk Bogtstra

Tjerk Bogtstra

Voormalig tennisser en tenniscoach

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Leiderschap
  • Talentontwikkeling
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Nederlands kampioen dubbelspel 1989 en 1990
  • Coach van Jan Siemerink 1995 - 2000
  • Davis Cup captain 2001 - 2006

Over Tjerk Bogtstra

Tjerk Bogtstra is een zeer ervaren tenniscoach. Zo had hij Jan Siemerink, Raemon Sluiter en Richard Krajicek onder zich. Tevens is Tjerk lange tijd coach van het Nederlands Daviscup team geweest. In september 2010 is Bogtstra samen met Tom Kempers een tennisacademy gestart:Tenniscenter Heuvelrug in Doorn.

Als coach ga ik jou niet beter maken als jij als speler niet beter wilt worden

Waarom Tjerk Bogtstra inhuren als spreker ?

Door zijn ervaringen uit de topsport weet Tjerk Bogtstra hoe een situatie gecreëerd kan worden waarin een speler of team optimaal kan presteren, hoe een sporter het beste uit zichzelf kan halen en hoe je sporters motiveert om er altijd 100% voor te gaan. Een presentatie van Tjerk Bogtstra gaat over teambuilding, motivatie en communicatie.

Impressie van deze spreker

Biografie

De ’roots’ van Tjerk Bogtstra liggen in de tennissport. Zelf heeft hij zes jaar lang eredivisie tennis gespeeld bij ELTV in Eindhoven. Samen met Paul Haarhuis is Tjerk Bogtstra twee keer Nederlands dubbelkampioen geweest (1989 en 1990). Na zijn actieve loopbaan is Tjerk Bogtstra zich gaan toeleggen op het begeleiden en coachen van tennissers. In begin jaren ’90 begeleidde hij Jan Siemerink en Richard Krajicek. Onder zijn leiding groeiden zij uit van nationale talenten tot mondiale wereldtoppers. Later werd Tjerk Bogtstra individueel coach van Jan Siemerink, dit heeft hij bijna zes jaar gedaan. Van 2001 tot 2006 is hij captain van het Proteq Direct Nederlands Davis Cup team geweest. Jan Siemerink leidde hij naar een plaats in de top 20 op de wereldranglijst. Met het Davis Cup team haalde hij 2001 de halve finale. Het Nederlands team, bestaande uit Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Paul Haarhuis, wist verrassend van Spanje en Duitsland te winnen. Tegen Frankrijk delfde Nederland uiteindelijk het onderspit. In 2010 start Tjerk samen met oud-tennisser Tom Kempers een tennisacademy voor talentvolle tennissers bij Tenniscentrum Heuvelrug in Doorn.

Boek Tjerk Bogtstra nu als spreker