Tim Visser

Tim Visser

Voormalig rugbyer en vastgoedondernemer

De kracht van deze spreker
  • Goed gehumeurd
  • Analytisch
  • Ondernemend
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Debuut voor Schotland 2012
  • Drie Hattricks in één seizoen 2015
  • Scoorde op het WK namens Schotland (1ste Nederlander ooit) 2015

Over Tim Visser

Tim Visser is de bekendste rugbyer van Nederlandse bodem. Desondanks kwam hij niet voor het Nederlands team uit maar voor het Schotse team. Hiervoor speelde hij 33 wedstrijden. In clubverband kwam Tim uit voor de Newcastle Falcons, Edinburgh Rugby en Harlequins. Tijdens zijn rugbycarrière werd Tim regelmatig door de Engelse en Schotse televisie als analist uitgenodigd vanwege zijn goede humeur en was hij actief als vastgoedondernemer.

Ik hoop dat ik de Nederlandse kinderen heb laten zien dat er een mooie internationale rugbycarrière mogelijk is, mits je er professioneel voor werkt en leeft.

Waarom Tim Visser inhuren als spreker ?

Voormalig rugbyer Tim Visser is inzetbaar als keynote spreker. Zijn opmerkelijke carrière bevat alles om te kunnen spreken over ondernemen, het stellen van doelen en talentontwikkeling. Zo vertrok hij op zijn zestiende naar Engeland om als eerste Nederlander professioneel rugbyer te gaan worden. Met zijn anekdotes weet Tim de brug te slaan tussen de topsport en het bedrijfsleven.

Impressie van deze spreker

Biografie

In 2004, toen Tim Visser (1987) voor Rugbyclub Hilversum en Jong Oranje uitkwam, nam Tim samen met JayJay Boske en Fedde Lingsma deel aan het International Heineken Amsterdam Sevens toernooi. Hier werd hij ontdekt door scouts van de Engelse rugbyclub Newcastle Falcons. Tim ging bedrijfskunde studeren aan het Barnard Castle School. In 2006 maakte hij zijn debuut in het eerste van Newcastle Falcons. Later tekende hij hier in 2007 zijn eerste profcontract voor twee jaar.

Na het uitdienen van zijn contract in Newcastle verhuisde Tim Visser in 2009 naar Edinburgh, Schotland om voor het lokale team in de Magners League te gaan spelen. In Edinburgh werd de snelle, krachtige buitenspeler (winger) vier jaar op rij de meest scorende try speler en is hij recordhouder met drie hattricks in een seizoen. Daarnaast wilde hij graag voor het Nationale team van Schotland spelen. Hiervoor moest hij drie jaar in Schotland wonen om gemachtigd te kunnen worden. Zijn droom werd werkelijkheid op 16 juni 2012, toen hij zijn debuut maakte tegen Fiji. Mede dankzij twee tries van Tim won Schotland deze wedstrijd. In totaal kwam hij 33 keer voor Schotland uit, waarin hij veertien tries scoorde.

In 2015 maakte hij een droom transfer naar Harlequins in London, dat uitkomt in het Gallagher Rugby Premiership, de hoogste clubcompetitie in Europa. Hij speelde 66 wedstrijden voor de Harlequins. De supporters van de Harlequins noemde Tim ook wel 'The Flying Dutchman'. Naast zijn carrière als rugbyer runde hij een vastgoedonderneming en was hij veelvuldig op tv te zien als analist. Om meer tijd met zijn familie door te brengen en zich te richten op een nieuwe carrière hing hij recentelijk zijn rugby schoenen aan de wilgen.

Boek Tim Visser nu als spreker

Heb jij interesse om Tim Visser te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!