Tim Jenniskens

Tim Jenniskens

Voormalig hockeyinternational en speler HC Bloemendaal

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Talent ontwikkeling
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Zilveren medaille op de Olympische Spelen in Londen 2012
  • 500+ droomontmoetingen met stichting Sport Helpt 2013 - heden
  • Partnership Fanbased Foundation met project TeamNL@work van NOC*NSF 2017 - heden

Over Tim Jenniskens

Als Olympische medaillewinnaar, oprichter van de bijzondere stichting Sport Helpt en het succesvolle bedrijf Fanbased is Tim Jenniskens een echte verbinder van personen, teams en organisaties. Door zijn enorme positieve energie heeft hij tijdens zijn topsportcarrière nooit stilgezeten, maar zich ook op maatschappelijk gebied snel ontwikkeld. Tim neemt je mee in zijn ervaringen en kennis over het bouwen van ‘winning teams’ vanuit vertrouwen, leiding geven en coachen van generatie Y en wat ‘feedback’ nu echt voor impact heeft op individuen en teams.

 

Een talent is niets zolang je het niet ontwikkelt

Waarom Tim Jenniskens inhuren als spreker ?

Tim is in te zetten als spreker en workshop facilitator over de thema’s ‘bouwen aan winning teams’, ‘feedback’ en ‘Leiding geven aan generatie Y’, waarin hij zijn ervaringen combineert met kennis uit de wetenschap en psychologie.

Daarnaast is Tim in te zetten als dagvoorzitter, waarin hij verschillende soorten bijeenkomsten, congressen en events met zijn positieve energie kan sturen.

Impressie van deze spreker

Biografie

 

Tim Jenniskens bereikte zijn hoogtepunt in zijn hockeycarrière tijdens de Olympische Spelen in 2012, waar hij een zilveren medaille won. Met Bloemendaal werd Tim viermaal landskampioen en won hij driemaal de Euro Hockey League. Tim is ambitieus en met zijn enorme energie combineerde hij zijn topsportcarrière met een universitaire studie, het oprichten van een stichting en het starten van het bedrijf Fanbased. Zo rondde hij een half jaar voor de Spelen zijn masterstudie Business Studies af aan de UvA, gericht op Leadership, Strategy en Human Resource Management.

Stichting Sport Helpt - Na de Olympische Spelen richtte Tim samen met Rogier Hofman de succesvolle stichting Sport Helpt op. Sport Helpt organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een topsporter van zijn/haar favoriete sport. Al meer dan 300 (Olympische) topsporters helpen mee en de stichting realiseert ongeveer 100 droomontmoetingen per jaar.

Fanbased - In 2014 is Tim Jenniskens het bedrijf Fanbased gestart. Fanbased versnelt persoonlijke groei en teamontwikkeling binnen het bedrijfsleven en de topsport. De programma’s zijn ontwikkeld vanuit de topsport en Defensie achtergrond van de Fanbased coaches, in combinatie met kennis uit de psychologie en wetenschap. In de programma’s wordt groei gestimuleerd door actief aan de slag te gaan en écht te ervaren.

Fanbased Foundation - In 2016 richtten ze met het bedrijf de Fanbased Foundation op om topsporters te helpen in hun transitie naar een maatschappelijke carrière. Fanbased Foundation is partner van het project TeamNL@work van NOC*NSF.

Boek Tim Jenniskens nu als spreker

Heb jij interesse om Tim Jenniskens te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!