Tim Jenniskens

Tim Jenniskens

Voormalig hockeyinternational en speler HC Bloemendaal

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Talent ontwikkeling
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Over Tim Jenniskens

Tim Jenniskens is voormalig hockeyinternational van Oranje maar nog wel actief als speler bij HC Bloemendaal. Als Olympische medaillewinnaar, oprichter van de bijzondere stichting ‘Sport Helpt’ en het bedrijf ‘Fanbased’ is Tim Jenniskens een echte verbinder van personen, teams en organisaties. Door zijn enorme positieve energie heeft hij tijdens zijn topsportcarrière nooit stilgezeten, maar zich ook op maatschappelijk gebied op bijzondere wijze ontwikkeld. Deze energie zet hij in als dagvoorzitter en spreker over verschillende maatschappelijke en sportieve thema’s.

Een talent is niets zolang je het niet ontwikkelt

Waarom Tim Jenniskens inhuren als spreker?

Tim is in te zetten als dagvoorzitter die verschillende soorten bijeenkomsten, congressen en events met zijn positieve energie kan sturen. Daarnaast is Tim in te zetten als spreker over thema’s als talentontwikkeling, teamontwikkeling en cultuur, waarin hij zijn ervaringen combineert met kennis uit de wetenschap en psychologie.

Biografie

Tim Jenniskens bereikte zijn hoogtepunt in zijn hockeycarrière tijdens de Olympische Spelen in 2012, waar hij een zilveren medaille won. Met Bloemendaal werd Tim driemaal landskampioen en won hij driemaal de Euro Hockey League. Tim is enorm ambitieus en met zijn enorme energie combineerde hij zijn topsportcarrière met een universitaire studie, het oprichten van een stichting en het starten van een bedrijf. Zo rondde hij een half jaar voor de Spelen zijn masterstudie Business Studies af aan de UvA, gericht op Leadership, Strategy en Human Resource Management. Na de Olympische Spelen richtte Tim samen met Rogier Hofman de succesvolle stichting Sport Helpt op. Sport Helpt organiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een topsporter van zijn/haar favoriete sport. Al meer dan 300 (Olympische) topsporters helpen mee en de stichting realiseert ongeveer 100 droomontmoetingen per jaar. In 2014 is Tim Jenniskens het bedrijf Fanbased gestart. Fanbased helpt individuen en teams om topprestaties te leveren. De programma’s zijn ontwikkeld vanuit onze topsport en Defensie achtergrond, in combinatie met kennis uit de psychologie en wetenschap. In 2016 richtten ze met het bedrijf de Fanbased Foundation op om topsporters te helpen in hun stap naar een maatschappelijke carrière.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Zilveren medaille op de Olympische Spelen in Londen 2012
  • Oprichting Fanbased Foundation
  • Meer dan 300 droomontmoetingen met stichting Sport Helpt

Boek Tim Jenniskens nu als spreker