Tim Coronel

Tim Coronel

Autocoureur en mede-eigenaar Coronel Racing

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Internationaal
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Tim Coronel

Tim Coronel staat garant voor entertainment. De ‘snelste man van Nederland’ ademt autosport. Na wat omwegen is Tim nu belandt in de Dakar-rally die hij jaarlijks rijdt en nam hij deel aan het bekende tv programma Expeditie Robinson.

Eat my dust

Waarom Tim Coronel inhuren als spreker ?

Tim Coronel geeft op een enthousiaste en bevlogen wijze presentaties over innovatie, ondernemerschap en motivatie. Daarnaast legt Tim in zijn presentaties met zijn ervaringen als zelfstandig ondernemer en teammanager van het McGregor Flexx BMW Racing Team een interessante link tussen de topsport en het bedrijfsleven.

Benieuwd wat Tim Coronel kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Aanrader!

Tim is hele toegankelijke persoonlijkheid. Een bevlogen man die met veel plezier over zijn ervaringen verteld. Geen mooie praatjes maar een goed verhaal, aanrader dus!

8.5

Biografie

Bij Tim 'Alfa' Coronel is de liefde voor de autosport er met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Tom Coronel sr., gaf zijn tweelingzoons Tim en Tom uit liefde voor de racerij zijn zoons de tweede namen Alfa en Romeo. De racecarrière van Tim begon in 1994 toen hij voor Citroën AX meteen het kampioenschap in de GTI Cup wist te winnen. Na deze overwinning waagde hij de overstap naar de formule wagens in de Europese Formule Opel kampioenschappen. Na twee jaar eindigde hij in de subtop waarna hij besloot het in de Duitse Formule 3 te proberen. Wegens financiële omstandigheden moest Tim het kampioenschap halverwege het seizoen verlaten, waarna Tim een succesvolle carrière in de tourwagens begon. In 1998 debuteert Tim voor Mitsubishi in de DTCC. Na enkele jaren hard werken en in de middenmoot gereden te hebben betaalt het harde werken zich, met een knappe zesde plaats in het eindklassement, in 1999 voor het eerst uit. Hierna volgen een aantal succesvolle jaren voor Tim, die in 2000 beslag weet te leggen op de derde plaats in het eindklassement van de DTCC Mitsubishi. Het jaar 2003 werd hét jaar voor Tim Coronel wanneer hij zowel de European als de Dutch Alfa GTA Challenge weet te winnen. Voorts is Tim in 2005 de sterkste in de Porsche GT3 Cup Challenge en neemt hij in meerdere keren deel aan de beruchte Parijs-Dakar Rally. Naast het autoracen is Tim veelvuldig te zien op televisie waar hij vaak bij de uitzending van de Formule 1 bij Ziggo Sport aanwezig is. Tevens exploiteren zij samen een aantal kartbanen in Nederland onder de naam Coronel Kartracing. In 2008 start hij met zijn broer zijn eigen raceteam onder de naam Coronel Racing. Het doel hiervan is simpel: Het opleiden van jong talent. Sinds 2007 rijdt Tim de Dakar-rally en reed hij in 2020 zijn twaalfde Dakar. Op dit moment is Tim Coronel nog druk bezig met zijn droom: Het rijden van de Dakar-rally in een elektrische buggy. In 2014 was Tim Coronel deelnemer van het tv-programma Expeditie Poolcirkel. In 2019 nam Tim deel aan de twintigste edititie van Expeditie Robinson.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Kampioen Citroën AX GTI Cup 1994
  • Nederlands en Europees kampioen Alfa 147 GTA Challenge 2003
  • Kampioen Porsche GT3 Cup 2005

Boek Tim Coronel nu als spreker

Heb jij interesse om Tim Coronel te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.