Thomas Braun

Thomas Braun

Schrijver en sportinterviewer

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Doorzettingsvermogen
  • Humor
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Boek: 'Ga toch fietsen! – De metamorfose van een dikke veertiger’ 2011
  • Boek: ‘Blijven genieten!' 2013
  • Boek: 'Tweede adem' 2015

Over Thomas Braun

Thomas Braun heeft het leven van veel mensen in positieve zin veranderd. Zijn eerste boek ‘Ga toch fietsen! – De metamorfose van een dikke veertiger’ uit 2011 werd een bestseller. Freelance journalist Braun leefde een ongezond leven waarbij alcohol, nicotine, bastognekoeken en de afstandsbediening van de tv een centrale rol speelden. Van de ene op de andere dag stopte hij met zijn slechte gewoonten, viel achttien kilo af en beklom met de racefiets de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten. Thomas Braun schreef nog twee boeken, ‘Blijven genieten!’ in 2013 en ‘Tweede adem’ in 2015. Zijn authentieke, uit het leven gegrepen verhaal wordt gekenschetst door humor, herkenning en veel emotie. Braun was te gast bij verschillende radio- en tv programma’s, zoals Paul Witteman Op Zoek Naar Geluk en Spijkers met Koppen, om zijn verhaal uit de doeken te doen.

Dus u bent de man die het leven van mijn echtgenoot heeft gered? Een mooier compliment is natuurlijk niet denkbaar.

Waarom Thomas Braun inhuren als spreker ?

Het verhaal van Thomas Braun is inspirerend voor veel mensen, herkenbaar én uit het leven gegrepen. Zijn schaamteloze eerlijkheid, zijn ontwapenende enthousiasme en gezonde dosis zelfspot zorgen ervoor dat hij heel erg dicht op de huid van zijn publiek komt. Zijn toehoorders ervaren geen enkele afstand, voelen zich door zijn verhaal aangesproken en raken gemotiveerd om (eindelijk) ook weer vitaal door het even te gaan. Thomas Braun past als voorbeeld uitstekend op events waar vitaliteit centraal staat. Tevens wordt hij vaak ingehuurd ter vermaak, aangezien zijn cabareteske optreden veel humor en beleving met zich meebrengt. Braun is ook een zeer ervaren interviewer. Voor onder meer de KRO, Veronica en weekblad Panorama interviewde hij talloze topsporters. Braun kan goed ingezet worden om topsporters op het podium te interviewen, wat een nieuwe dynamiek geeft tijdens uw event en voor sommige atleten die niet graag alleen op het podium staan, een wat meer comfortabele setting.

Impressie van deze spreker

Biografie

Thomas Braun is op de eerste plaats redactioneel schrijver. Eerst voor kranten als het Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad, later voor magazines als Panorama, Management Team, KRO Studio, Veronica Magazine en vele andere opdrachtgevers. In 2011 schreef hij zijn eerste boek, Ga toch fietsen! dat genomineerd werd als beste sportboek van Nederland. Van zijn eerste uitgave zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Inmiddels heeft hij al vele lezingen en workshops gegeven bij bedrijven over zijn opmerkelijke metamorfose. Na Ga toch fietsen! volgden nog twee boeken: Blijven genieten! in 2013 en Tweede adem in 2015. In alle boeken speelt de fiets een belangrijke rol maar zij zijn vooral, zoals een lezer schreef, ‘een ode aan het leven’. Onder meer zanger René Froger, NOC-NSF directeur Gerard Dielessen en profwielenster Marianne Vos hebben zich lovend uitgelaten over het verhaal van Braun.

Boek Thomas Braun nu als spreker

Heb jij interesse om Thomas Braun te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.