Thijs Slegers

Thijs Slegers

Voormalig voetbaljournalist en perschef van PSV

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Media
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • "Geen Genade" op nummer 1 best verkochte boeken bij AKO en Bruna 2012
  • Overstap als perschef naar PSV 2015
  • Voormalig journalist Voetbal International 1999 - 2015

Over Thijs Slegers

Thijs Slegers reisde als voetbaljournalist (o.a. voor Voetbal International) 17 jaar de wereld rond en werd in de zomer van 2015 door PSV aangetrokken als communicatiespecialist. In die hoedanigheid adviseert hij de Raad van Commissarissen, de directie, de technische staf en de spelers van PSV in hun dagelijkse media-uitingen. Slegers schreef ‘Geen Genade’,  de spraakmakende autobiografie van Andy van der Meijde en ‘De Waarheid’, de onthullendelautobiografie van Luc Nilis.

Transparantie is hét communicatiemiddel voor iedere organisatie die in de spotlights staat

Waarom Thijs Slegers inhuren als spreker ?

Thijs Slegers is inzetbaar als dagvoorzitter, interviewer, in forums en in een duo met o.a. Andy van der Meijde en Luc Nilis. Andy en Thijs trekken al drie jaar door Nederland met een avondje 'Geen Genade', waarin zij de voetballerij op een originele manier bekijken. Samen met Luc Nilis neemt Thijs je mee op een wonderlijke reis door het leven van een van de mooiste voetballers ooit op de Nederlandse velden. Thema's als leiderschap en omgaan met tegenslag komen voorbij in de vorm van ontroerende, mooie en ook treurige anekdotes. Slegers is ook beschikbaar voor een bijzonder inkijkje in de wereld van het topvoetbal, waarin hij u meeneemt tot in de spelonken van een organisatie die dagelijks te maken heeft met een overweldigende aandacht van de media.

Impressie van deze spreker

Biografie

Thijs Slegers (Geldrop, 1976) is voormalig journalist van weekblad Voetbal International (vijftien seizoenen) en dagblad De Telegraaf (twee seizoenen). Sinds juli 2015 is hij manager perszaken van PSV en adviseur van de RvC en de directie. De Brabander schreef in 2012 de bestseller 'Geen Genade', waarvan 150.000 exemplaren zijn verkocht. In mei 2016 publiceert hij zijn tweede biografie: 'De Waarheid', het levensverhaal van de gevallen vedette Luc Nilis. Tijdens zijn werkzame leven als journalist bouwde Slegers relaties op met internationale topvoetballers, waardoor hij in staat was om week in week uit spraakmakende verhalen te publiceren. Als één van de eerste Nederlandse journalisten ging hij in 2010 serieus aan de slag met social media, wat hem een individuele achterban van tienduizenden volgers opleverde. De allrounder stapte op verzoek van PSV over naar de bedrijfstak betaald voetbal, omdat hij vereerd was door het aanbod, nieuwsgierig was hoe het er aan toe ging aan de andere kant van de kleedkamerdeur en toe was aan een nieuwe uitdaging. Met inachtneming van de discretie die het werk bij een voetbalclub vereist, is Slegers in staat om op een leuke manier het reilen en zeilen in de top van het voetbal te duiden.

Slegers is een ervaren spreker. Hij brengt topvoetbal, journalistiek en social media samen in een verhaal dat eenieders aandacht pakt, dit omdat de wereld waarin hij zich al bijna twintig jaar begeeft, een immer boeiende biotoop is. De schrijver is uw ingang naar de wereld waarvan bijna ieder jongetje droomt.

Boek Thijs Slegers nu als spreker