Tessa Veldhuis

Tessa Veldhuis

Voormalig rugbyster

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Energiek
  • Interactie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Bronzen medailles op het EK 2012, 2013 en 2014
  • Winnaar Bowl & Plate World Series 2012 t/m 2015
  • Verslaggeefster Olympische Spelen Londen, Rio de Janeiro, Korea 2012, 2016 en 2018

Over Tessa Veldhuis

Tessa Veldhuis is een verrassende verschijning wanneer je het stereotype rugbyspeelster verwacht. Blond haar, vriendelijke glimlach maar tegelijkertijd een snoeiharde tackelaar; een interessante combinatie! Tessa en haar ploeggenoten waren de eerste professionele Rugby Sevens speelsters van de wereld. Ze behoorden tot de wereldtop en hun ‘Road to Rio’ verliep naar verwachting. Als pioniers hebben zij ruim 5 jaar lang alles opzij gezet om die ene droom waar te kunnen maken: deelname aan de Olympische Spelen in 2016! Maar het liep anders…

To go forward, first you have to go backwards

Waarom Tessa Veldhuis inhuren als spreker ?

Tessa Veldhuis is enthousiast, gedreven en ambitieus. Met haar onderwijs-, topsport- en media achtergrond beschikt ze over een grote hoeveelheid kennis en ervaring. In haar presentaties vertelt zij over haar het leven topsporter. Rugby is letterlijk en figuurlijk 'vallen en opstaan'. Centraal hierin staan thema's als ontwikkeling, motivatie, doorzettingsvermogen, gezondheid en tegenslagen. Daarnaast is ze inzetbaar als hostess van uw event en geeft ze op professionele wijze (touch-)rugby clinics en workshops voor iedere doelgroep.

Impressie van deze spreker

Biografie

Tessa is geboren in Utrecht en opgegroeid in Houten. Hier deed zij met veel plezier aan turnen op fanatiek niveau. Op de middelbare school ontdekte ze haar passie voor sport in het algemeen, vrijwillig bleef ze langer op school om zo nog wat extra uurtjes in de gymzaal door te kunnen brengen. De keuze voor de Academie Lichamelijke Opvoeding was dan ook snel gemaakt, ze verhuisde naar Amsterdam en liet haar turn carrière voor wat het was. Uit nieuwsgierigheid naar het onbekende kwam ze bij een voor haar nieuwe sport: rugby. Haar talent en snelheid vielen al snel op en zo rolde ze geleidelijk aan het topsport wereldje in. Na de bekendmaking dat rugby Sevens voor het eerst op de Olympische agenda zou komen was dit de focus. Het topsport leven van Tessa is er een geweest met sportieve hoogtepunten, maar ook een van diepe dalen. Zo vlogen ze de hele wereld over voor het spelen van diverse succesvolle toernooien en wonnen ze vele wedstrijden. De eerste jaren waren zeer succesvol. Maar de rugby dames kwamen in de laatste maanden voor Rio geregeld tekort, blessures en herhaaldelijk verliezen deden geen goed. De laatste maanden vielen Tessa zwaar en tijdens het beslissende toernooi kwam ze ongelukkig ten val. Met een zware hersenkneuzing zag ze haar team uiteindelijk vechtend ten onder gaan, het Olympische ticket werd niet behaald. Deze combinatie van tegenslagen maakte dat Tessa haar topsportcarrière beëindigde. Na een lange herstelperiode pakte ze de draad weer rustig op en begon ze aan de Master Sport Management aan het Cruyff Institute, welke ze in 2016 afrondde. Ondanks dat Tessa met de rugby dames Rio niet behaalde was Tessa toch aanwezig bij de Spelen, als vlogger maakte ze video's samen met de Olympische sporters. Inmiddels is Tessa werkzaam in diverse hoedanigheden op het gebied van sport, media en onderwijs.

Tessa is een super enthousiaste en inhoudelijk goede spreker!

Tessa kan vanuit haar eigen topsportervaring mooi verhalen. Niet alleen over de mooie dingen en speciale momenten die dit met zich meebracht maar ook over het harde werken, de opoffering, de pijn en het verdriet Zij sprankelt en geeft de luisteraar niet alleen een mooie inkijk maar laat hen ook naar huis gaan met een goed gevoel. Ze staat open voor anderen en zoekt het contact en de verbinding.

8.8

Boek Tessa Veldhuis nu als spreker

Heb jij interesse om Tessa Veldhuis te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.