Tess Wester

Tess Wester

Keepster Nederlands handbalteam

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Interactief
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Vierde plek op de Olympische Spelen Rio de Janeiro 2016
  • Goud tijdens het Wereldkampioenschap Handbal 2019
  • Sportploeg van het Jaar 2019

Over Tess Wester

Tess Wester is één van Nederlands bekendste handbalsters. Tijdens het WK in 2015 viel de blondine op met haar enthousiasme en reddingen: mede door het uitstekende keeperswerk van Tess behaalde Nederland de finale waarin het verloor van Noorwegen. Ook tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Wester één van de uitblinkers waar Nederland eindigde op de vierde plek.

Don't let the haters get you down

Waarom Tess Wester inhuren als spreker ?

Tess Wester is beschikbaar voor het geven van handbalclinics en presentaties op basis van interview. Tess kan in een interactieve sessie als geen ander op enthousiaste wijze vertellen wat er bij komt kijken om de wereldtop te halen in het handbal.

Impressie van deze spreker

Biografie

De Nederlandse handbalkeepster Tess Wester werd in 1993 geboren in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Via de Hugo Girls, VZV, Handbal Academie, VOC Amsterdam en E&O vertrok Wester in 2011 naar de Duitse competitie. Hier speelde ze vier jaar bij VFL Oldenburg, dat uitkomt in de Bundesliga. In 2012 werd Tess voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands team. Haar hoogtepunten kwamen in 2015 en 2016. Samen met het Nederlands team haalde ze de finale van het Wereldkampioenschap Handbal in Denemarken waarin werd verloren van Noorwegen. Ze maakte indruk met prachtige reddingen en haar manier van juichen, in een klap was handbalkeepster Tess Wester bekend. In 2016 maakte ze de overstap naar een andere club, SG BBM Bietigheim dat tevens uitkomt in de Duitse Bundesliga. Ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was Tess één van de uitblinkers waar helaas het duel om het brons werd verloren van Noorwegen. 2019 bleek vervolgens het succesjaar te worden. Tijdens het Wereldkampioenschap in Japan werd gewonnen van Spanje en won Nederland de gouden medaille. Die prestatie was voldoende om ook uitgeroepen te worden tot Sportploeg van het Jaar.

Benieuwd wat Tess Wester kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk haar profiel op Influencers of Sports.

Boek Tess Wester nu als spreker

Heb jij interesse om Tess Wester te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.