Taeke Taekema

Taeke Taekema

Voormalig hockeyer

De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Motivatie
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Brons op het WK 2002 en 2010
  • Zilver Olympische Spelen Athene 2004
  • Europees Kampioen 2007

Over Taeke Taekema

Taeke Taekema staat bekend om zijn strafcorner. Jarenlang domineerde Taeke de topscoorderslijsten zowel nationaal als internationaal. Met 221 goals uit 242 interlands is Taeke de topscoorder aller tijden van het Nederlands hockeyelftal.

Werken in een team maakt alles leuker

Waarom Taeke Taekema inhuren als spreker ?

Taeke Taekema geeft presentaties over onder andere grenzen verleggen, presteren onder druk en omgaan met tegenslagen. Daarnaast is hij een gedreven en motiverende trainer bij hockeyclinics. Taeke leert je gebruik te maken van je sterke punten en deze verder te perfectioneren!

Impressie van deze spreker

Biografie

Taeke Taekema was jarenlang de specialist in het nemen van strafcorners. Zowel bij zijn club AHBC Amsterdam als bij het Nederlands Elftal is en was hij verantwoordelijk voor de nodige doelpunten uit deze spelvariant. Met een excellente techniek gecombineerd met kracht en tactiek weet Taeke Taekema regelmatig het doel te treffen. Zo scoorde Taeke Taekema tijdens de halve finale van de EK tegen België maar liefst zeven keer! In zijn gehele interlandcarrière loopt Taeke bijna 1 op 1 (interlands vs doelpunten). Op het veld vormt Taeke Taekema het hart van de verdediging. Naast zijn aanvallende kwaliteiten weet hij ook verdedigend het spel te dicteren. Zijn erelijst is inmiddels rijkelijk gevuld. Met het Nederlands team werd Taeke Europees Kampioen in 2007 en won Taeke meerdere keren de Champions Trophy. Op de Spelen van 2004 veroverde Taeke Olympisch zilver. De Olympische Spelen van Beijing verliep teleurstellend en Nederland moest genoegen nemen met een 4de plaats. In de aanloop naar de Olympische Spelen van Londen 2012 werd duidelijk dat Taeke niet geselecteerd zou worden voor de Olympische Spelen. Dit betekende het einde van de interlandcarrière van Taeke. In het seizoen 2013-2014 stapt Taeke over van hockeyclub Amsterdam naar Schaerweijde. in 2016 deed Taeke mee aan het bekende spelprogramma Wie is de Mol.

Boek Taeke Taekema nu als spreker

Heb jij interesse om Taeke Taekema te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!