Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Olympisch kampioene shorttrack en Sportvrouw van het Jaar

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Humor
Talen:
  • Nederlands

Over Suzanne Schulting

Op de Spelen in PyeongChang maakte Suzanne Schulting haar Olympisch debuut. Een fantastisch debuut waarbij zij twee medailles wist te veroveren. Samen met de andere shorttracksters won ze op een sensationele manier brons op de relay en maar het hoogte punten was de 1000 meter, een gouden plak. Het allereerste shorttrack goud voor Nederland ooit! In december 2018 werd Suzanne verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Waarom Suzanne Schulting inhuren als spreker ?

Suzanne Schulting kan door haar Olympische ervaring en spontaniteit op een leuke manier vertellen hoe zij omgaat met tegenslagen, het stellen van doelen, innovatie en hoe het is om een gouden plak te winnen! Suzanne is beschikbaar voor interviews, clinics en trainingen.

Biografie

Ze groeide op in het dorpje Ulesprong bij Tijnje maar woont inmiddels al enkele jaren in Heerenveen. In de jaren 2013 tot en met 2016 schaatste Suzanne meerdere Wereldkampioenschappen shorttrack voor junioren waarbij 2016 het meest succesvol was. In Sofia stond zij in totaliteit vier keer op het podium waarbij zij haar eerste individuele Wereldbekermedaille wist te veroveren.
Het seizoen 2016-2017 begon voor Suzanne net zo succesvol als het voorgaande seizoen eindigde. Op het eerste Wereldbekerweekend in Calgary won ze een bronzen medaille op de 1500 meter. Later dit weekend veroverde ze nog eens een brons op de 1000 meter en pakte ze zilver met de 3000 meter aflossing. Suzanne maakt in 2018 haar debuut op de Olympische Spelen. Ze won het allereerste shorttrack goud voor Nederland. Op de 1000 meter pakt ze in de finale de winst en wordt daarmee Olympisch Kampioen. Daarnaast pakte Suzanne samen met de Nederlandse ploeg op de Relay brons door twee straffen in de A-finale. In 2021 tijdens het WK shorttrack prolongeerde zij haar Allround titel. Ze behaalde goud op de 500m, 1000m, 1500m en Relay.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Nederlands kampioene shorttrack op alle individuele afstanden 2017
  • Olympisch brons shorttrack relay 2018
  • Olympisch kampioene shorttrack 1000 meter 2018
  • Meervoudig wereldkampioen

Boek Suzanne Schulting nu als spreker