Steijn Spreij

Steijn Spreij

Performance Analist

De kracht van deze spreker
  • Data
  • Technologie
  • Innovatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • WK voetbal Brazilië 2014
  • EK hockey 2015
  • Olympische Spelen Brazilië 2016

Over Steijn Spreij

Steijn Spreij is sinds 2011 werkzaam als Performance Analist. Zijn focus is het meten van de prestaties door middel van data en technologie. Het ondersteunen van teams en organisaties op weg naar succes drijft Steijn enorm. Die rol vervulde hij onder andere bij de hockeybond tijdens het WK 2014 en de Olympische Spelen 2016. In 2013 maakte Steijn de stap naar de voetbalbond KNVB waar hij verantwoordelijk is voor de Performance Analyse bij het Nederlands Elftal.

Data, de tafelheer van je organisatie

Waarom Steijn Spreij inhuren als spreker ?

Steijn Spreij presenteert vol passie over zijn visie op het gebruik van data en technologie, waarbij hij een indruk geeft in de wereld van data gebruik in de topsport.

Impressie van deze spreker

Biografie

Steijn Spreij begon zijn carrière als coach en Performance Analist in het hockey. Als coach werkte hij voor vele clubs in de Nederlandse competitie en met de nationale teams O16, O18 en het Jeugd Olympisch Team. Als analist werkte hij in de staf van de Nationale hockey mannen en vrouwen, waarmee hij deel nam aan twee EK’s, een WK en de Olympische Spelen. In 2013 begon Steijn ook bij de voetbalbond als analist tijdens het EK van Jong Oranje in Israël. Na het Europees kampioenschap trad hij in dienst bij de KNVB als Performance Analist van het Nederlands Elftal, waar hij onder andere deel uit maakte van de staf tijdens het WK in 2014. Als Performance Analist zet Steijn video, data en technologie in voor onder andere wedstrijdanalyse, scouting en speler monitoring. Op dit moment is Steijn naast Performance Analist van het Nederlands Elftal tevens verantwoordelijk voor de afdeling Performance Analyse en Technologie binnen de KNVB.

Boek Steijn Spreij nu als spreker

Heb jij interesse om Steijn Spreij te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!