Stefan van der Stigchel

Stefan van der Stigchel

Hoogleraar cognitieve psychologie

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Expert
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Auteur Zo werkt aandacht 2016
  • Auteur Concentratie 2018
  • Hoogleraar Universiteit Utrecht 2018

Over Stefan van der Stigchel

Wat hebben reclamemakers, communicatieprofessionals, vormgevers en snelwegontwerpers met elkaar gemeen? Het zijn allemaal aandachtsarchitecten: ze zijn allemaal professioneel bezig met het sturen, beïnvloeden en vasthouden van aandacht. Mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en kattenfilmpjes – het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren: iedereen vecht om je aandacht. Is dat een probleem? Volgens Stefan van der Stigchel wel, want concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. Tijd voor de wetenschap op met oplossingen te komen.

Waarom Stefan van der Stigchel inhuren als spreker ?

Stefan van der Stigchel is een autoriteit als het gaat over hoe de aandacht en concentratie van het menselijk brein werkt. Hij wordt dan ook regelmatig geraadpleegd door zowel bedrijven, media als academici. Stefan is te boeken als dagvoorzitter, keynote speaker of consultant.

Impressie van deze spreker

Biografie

Stefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is een veelgevraagd spreker, zowel voor lezingen als in de media, en is daarnaast lid van De Jonge Akademie, een platform van jonge topwetenschappers. Zijn boek Zo werkt aandacht kwam in 2016 uit bij Maven Publishing en is in januari 2019 wereldwijd verschenen bij MIT Press. Onlangs is ook zijn tweede boek Concentratie verschenen.

Boek Stefan van der Stigchel nu als spreker

Heb jij interesse om Stefan van der Stigchel te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.