Stefan Groothuis

Stefan Groothuis

Olympisch kampioen schaatsen

De kracht van deze spreker
  • Doorzetten
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen sprint en afstanden 2012
  • Zes keer Nederlands kampioen Sprint 2006 - 2013
  • Olympisch goud op de 1000 Meter 2014

Over Stefan Groothuis

Stefan Groothuis, een voormalig topschaatser. Tijdens zijn imposante actieve carrière heeft hij vele prijzen behaald,  de voormalig Wereldkampioen sprint en afstanden kende zijn absolute hoogtepunt in 2014. Hij behaald hier op de Olympische Spelen in Sotsji goud op de 1000 meter. Na zijn actieve loopbaan is Stefan begonnen met zijn eigen bedrijf Bokito Works, waarin hij mensen helpt mentaal en fysiek sterker te worden. Hij werkt op basis van zijn eigen ervaringen als topsporter.

Verwonder je over de wereld om je heen

Waarom Stefan Groothuis inhuren als spreker ?

Stefan Groothuis is inzetbaar voor het verzorgen van lezingen, trainingen en workshops. Deze zijn zowel sport- als mindgerelateerd. Stefan behoorde tot de besten en in zijn presentaties verteld hij over de facetten die hier bij komen kijken en zijn weg naar de top. De thema’s die behandeld worden zijn onder andere: doorzettingsvermogen, sterker worden (blijven verbazen) en persoonlijke ontwikkeling.

Impressie van deze spreker

Biografie

Stefan Groothuis werd geboren in Wierden op 23 november 1981. Stefan breekt in 2005 door als internationale professionele schaatser, hiervoor timmerde hij als nationale schaatser wel hard aan de weg. Door zijn goede prestaties in 2005 veroverde hij een ticket voor de olympische spelen in Turijn. Verder veroverde hij in 2006 ook voor het eerst een gouden plak op het NK Sprint. Na een zwaar seizoen in 2007/2008 waarin hij zwaar geblesseerd raakte en dat gehele seizoen niet kan schaatsen, komt hij daarna sterk terug en veroverd hij nogmaals goud op het NK en wint hij zijn eerste Wereld Bekerwedstrijden. De jaren daarna draait hij mee met de absolute internationale top, maar Olympische medailles en wereldtitels blijven uit. In 2011 krijgt Stefan te maken met een depressie en gaat hij door een diep dal. Stefan besluit openhartig over dit deel van zijn leven te delen met de buitenwereld en opmerkelijk genoeg komen er in die jaren daarop wel wereldtitels. Hij bekroont zijn carriere in 2014 met Goud tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. In 2016 besluit Stefan Groothuis te stoppen met schaatsen. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen bedrijf Bokito Works waarin hij mensen traint op mentaal en fysiek vlak. Verder geeft hij lezingen, trainingen en workshops op een leuke, enthousiaste manier.

Boek Stefan Groothuis nu als spreker

Heb jij interesse om Stefan Groothuis te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!