Sjoerd van Ramshorst

Sjoerd van Ramshorst

Sportpresentator NOS Studiosport

Sjoerd van Ramshorst
De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Zakelijk
  • Communicatie
Talen:
  • Nederlands

Over Sjoerd van Ramshorst

Sjoerd van Ramshorst is een fris gezicht in de Nederlandse sportjournalistiek. Sinds 2013 werkt hij als presentator voor NOS Sport. Met passie voor zijn vak brengt hij het sportnieuws op een enthousiaste manier. Serieus en zakelijk als het moet, soms een kleine knipoog als het kan, want sport is leuk! Van tekstschrijven tot het werk voor de camera’s, van wielrennen tot voetbal: Sjoerd ademt sport.

Waarom Sjoerd van Ramshorst inhuren als spreker?

Sjoerd is inzetbaar als discussieleider en presentator. Met zijn uitstraling en ervaring kan hij elk evenement in goede banen ‘praten’. Zijn enthousiasme en humor werken aanstekelijk.

Biografie

Sjoerd van Ramshorst (1986) stortte zich al tijdens zijn studie Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam op de sportjournalistiek. Zo maakte hij destijds onder meer radio bij de lokale omroep. In 2010 maakte Sjoerd de overstap naar de NOS, waar hij begon als beeldredacteur.
Dit combineerde hij met het werk als redacteur voor de populaire ochtendshow Giel van Giel Beelen op 3FM, waar hij ook regelmatig zijn stem leende aan imitaties van Bekende Nederlanders.
Na drie jaar ging Sjoerd fulltime bij de NOS werken als presentator van het NOS Sportjournaal. Dit betekende de start van zijn carrière als presentator. Sjoerd is inmiddels al jaren een vertrouwd gezicht van NOS Sport. Buiten de reguliere NOS Sportjournaals en de sportbijdragen in het NOS journaal en Nieuwsuur presenteert Sjoerd ook programma’s tijdens grote evenementen als de Olympische Spelen en het WK Voetbal. Nooit opgenomen, altijd live. Sinds 2015 is Sjoerd ook wekelijks te zien in de talkshow NOS Studio Voetbal waar hij in rap tempo het voetbalweekend doorneemt. Een rubriek die hij zelf schrijft, monteert en presenteert.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Presentator Olympische Spelen, Tour de France, WK voetbal 2013 - heden
  • Genomineerd voor Televizier talent award 2014
  • Presentator Eredivisieoverzicht NOS Studio Voetbal 2015-heden

Boek Sjoerd van Ramshorst nu als spreker