Sjoerd Marijne

Sjoerd Marijne

Bondscoach Indiase damesteam

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Internationaal
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Sjoerd Marijne

Sjoerd Marijne was tien jaar lang speler bij hockeyclub Den Bosch en is vanaf 2001 werkzaam als coach. Voordat hij in 2014 aan de slag ging als bondscoach van de vrouwen was hij werkzaam als clubcoach bij onder andere Oranje Zwart en Amsterdam. In 2017 werd hij bondscoach van de Indiase mannen, waarmee hij de Asia Cup won waarna hij in 2018 bondscoach werd van de vrouwen van India. In 2019 kwalificeerde hij met de vrouwen van India voor de Olympische Zomerspelen. Sjoerd had een droom om met het dameshockey van India een medaille te winnen op de Olympische Spelen in Tokio. Hij werkte met dames die hij niet begreep en in een totaal andere cultuur zonder zijn familie creëerde hij een high-performance cultuur waarin elk individu werd gepusht om hun potentieel te bereiken. Hij won geen medaille maar iets veel groters en dat is de harten van alle Indiërs en inspireerde 1,3 miljard mensen die een team zagen dat geen wedstrijd won op de OS in Rio en nu als 4e eindigde en geschiedenis schreef voor India.

Een compliment is de basis voor de volgende stap

Waarom Sjoerd Marijne inhuren als spreker ?

In zijn presentaties neemt Sjoerd je mee vanuit zijn passie en gedrevenheid hoe hij dit proces heeft aangepakt en hoe je het beste uit je omgeving kunt halen en een high performance cultuur kunt creëren Sjoerd is inzetbaar voor het geven van presentaties over coaching, innovatie, tegenslagen en leiderschap. Aspecten als het selecteren van een team en samenwerken komen aan bod. Dankzij zijn jarenlange ervaring als speler en coach weet Sjoerd hoe het is om zowel op het veld als naast het veld leiding te geven. Hij is gespecialiseerd in het werken met 'young professionals en high-performance teams'.

Impressie van deze spreker

Biografie

Als speler werd Sjoerd Marijne tweemaal kampioen van Nederland met Den Bosch, namelijk in 1998 en 2001. Door een chronische knieblessure moest hij na tien jaar stoppen met hockeyen op het hoogste niveau. Na zijn actieve carrière stortte hij zich direct op het coachvak en was vanaf 2001 in dienst bij de KNHB. Vanaf 2003 was hij ook coach bij Tilburg heren 1 waar hij direct kampioen werd in de Overgangsklasse. In 2007 werd hij assistent bondscoach van Maurits Hendriks bij Spanje waarna hij actief werd in het internationale hockeycircuit. Als bondscoach van Jong Oranje Dames werd hij daarna in 2009 wereldkampioen. Een unieke prestatie in zijn eerste jaar bij deze groep. Vanaf 2001 combineerde hij het bondscoachschap bij Jong Oranje Heren met het hoofdtrainerschap bij Den Bosch Heren. Van september 2015 was hij een jaar lang de coach van het Nederlands vrouwenhockeyteam waarmee hij tijdens het EK in Engeland de tweede plaats behaalde. In 2017 werd hij bondscoach van de Indiase mannen, waarmee hij de Asia Cup won waarna hij in 2018 bondscoach werd van de vrouwen van India. In 2019 kwalificeerde hij met de vrouwen van India voor de Olympische Zomerspelen. Sjoerd had een droom om met het dameshockey van India een medaille te winnen op de Olympische Spelen in Tokio. Hij won geen medaille maar iets veel groters en dat is de harten van alle Indiërs en inspireerde 1,3 miljard mensen die een team zagen dat geen wedstrijd won op de OS in Rio en nu als 4e eindigde en geschiedenis schreef voor India. Hij werkte met damesdie hij niet begreep en in een totaal andere cultuur zonder zijn familie creëerde hij een high-performance cultuur waarin elk individu werd gepusht om hun potentieel te bereiken. Het team en Sjoerd hebben persoonlijk veel tegenslagen gehad in die 4,5 jaar, maar die tegenslagen hebben hen sterker gemaakt en uiteindelijk gemaakt tot een team dat nooit opgeeft. In zijn lezing neemt hij je op basis van zijn passie en gedrevenheid mee in hoe hij dit proces heeft benaderd. Hoe je het beste energie uit je omgeving kunt halen en een high performance cultuur kunt creëren.

Hoogtepunten

  • FIH Coach of the Year 2021
  • Vierde plek op de Olympische Spelen 2021
  • Goud Hockey Finals vrouwen 2019
  • Zilver Asian Games vrouwen 2018
  • Zilver Asian Champions Trophy vrouwen 2018

Boek Sjoerd Marijne nu als spreker