Sjoerd Marijne

Sjoerd Marijne

Bondscoach Indiase damesteam

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Internationaal
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Sjoerd Marijne

Sjoerd Marijne was tien jaar lang speler bij hockeyclub Den Bosch en is vanaf 2001 werkzaam als coach. Voordat hij in 2014 aan de slag ging als bondscoach van de vrouwen was hij werkzaam als clubcoach bij onder andere Oranje Zwart en Amsterdam. In zijn presentaties neemt Sjoerd je mee in de wereld van coaching en leiderschap.

Een compliment is de basis voor de volgende stap

Waarom Sjoerd Marijne inhuren als spreker ?

Sjoerd is inzetbaar voor het geven van presentaties over coaching, innovatie en leiderschap. Aspecten als het selecteren van een team en samenwerken komen aan bod. Dankzij zijn jarenlange ervaring als speler en coach weet Sjoerd hoe het is om zowel op het veld als naast het veld leiding te geven. Hij is gespecialiseerd in het werken met 'young professionals en high-performance teams'.

Biografie

Als speler werd Sjoerd Marijne tweemaal kampioen van Nederland met Den Bosch, namelijk in 1998 en 2001. Door een chronische knieblessure moest hij na tien jaar stoppen met hockeyen op het hoogste niveau. Na zijn actieve carrière stortte hij zich direct op het coachvak en was vanaf 2001 in dienst bij de KNHB. Vanaf 2003 was hij ook coach bij Tilburg heren 1 waar hij direct kampioen werd in de Overgangsklasse. In 2007 werd hij assistent bondscoach van Maurits Hendriks bij Spanje waarna hij actief werd in het internationale hockeycircuit. Als bondscoach van Jong Oranje Dames werd hij daarna in 2009 wereldkampioen. Een unieke prestatie in zijn eerste jaar bij deze groep. Vanaf 2001 combineerde hij het bondscoachschap bij Jong Oranje Heren met het hoofdtrainerschap bij Den Bosch Heren. Van september 2015 was hij een jaar lang de coach van het Nederlands vrouwenhockeyteam waarmee hij tijdens het EK in Engeland de tweede plaats behaalde. Sinds 2017 is Sjoerd bondscoach van het Indiaans dameshockeyteam tot de Olympische Spelen van Tokyo in 2020

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Goud EK Jong Oranje Heren 2014
  • Zilver EK Hockey Engeland 2015
  • Winst Hockey World League 3 2015

Boek Sjoerd Marijne nu als spreker