Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt

Shorttracker

De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Motivatie
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Over Sjinkie Knegt

Shorttracker Sjinkie Knegt tekende voor de eerste Nederlandse medaille ooit in zijn sport bij de Olympische Spelen waardoor hij historie heeft geschreven. Sjinkie Knegt behaalde bij de Olympische Spelen in Sotsji een bronzen medaille op de 1.000 meter. In maart 2017 word hij in eigen land wereldkampioen op de 500 meter. Tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang wist Sjinkie nog zilver te winnen op de 1.500 meter.

Having fun in what you do, makes the best out of you

Waarom Sjinkie Knegt inhuren als spreker ?

Sjinkie Knegt is door zijn excentrieke persoonlijkheid een sympathieke shorttracker die vol energie een interview of shorttrackclinic kan geven. Sjinkie Knegt is beschikbaar voor interviews over omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en succesvol samenwerken.

Biografie

Sjinkie Knegt debuteerde in januari 2009 bij het Europese kampioenschap shorttrack 2009 in Turijn met zilver op de aflossing. Daarvoor was de shorttracker al enige tijd succesvol bij de junioren. Bij de Olympische Spelen in Vancouver 2010 maakte Sjinkie Knegt zijn Olympisch debuut met een elfde plaats op de 1.000 meter. Tijdens de wereldbeker wedstrijd in Shanghai behaalde Sjinkie als eerste Nederlander een Zilveren medaille op de 1.000 meter. In het herenteam waaraan Sjinkie Knegt deelnam won hij daarnaast de Gouden medaille. Eerder won het Nederlands herenteam de Europese titel bij het Europees Kampioenschap voor het eerst in de historie. Bij de Olympische Winterspelen in Sotsji behaalde hij de bronzen medaille op de 1.000 meter. Hij is daarmee de eerste Nederlander die tijdens de Olympische Spelen een shorttrack medaille heeft behaald. In januari 2015 werd Sjinkie Europees Kampioen tijdens het EK in Dordrecht en werd in maart zelfs Wereldkampioen in Moskou. Tijdens het WK Shorttrack in Dordrecht in maart 2017 word hij wereldkampioen op de 500 meter. Wat een mooie voorbode bleek te zijn voor de Olympische Spelen in PyeongChang waar Sjinkie uiteindelijk zilver weet te behalen op de 1.500 meter.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Europees- en Wereldkampioen 2015
  • Sportman van het jaar 2015
  • Olympisch zilver 1.500 meter in PyeongChang 2018

Boek Sjinkie Knegt nu als spreker

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!