Sjeng Schalken

Sjeng Schalken

Voormalig tennisser en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Doelgericht
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Winnaar van negen ATP toernooien 1995-2003
  • Elfde positie wereldranglijst 2003
  • Oprichten van eigen kledinglijn Sjeng Sports 2007

Over Sjeng Schalken

Op het heilige gras van Wimbledon wist Sjeng Schalken maar liefst drie keer op rij de kwartfinales te halen, namelijk in 2002, 2003 en 2004. Tijdens de US open behaalde hij de halve finale. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst was nummer elf van de wereld. Hij won tijdens zijn carrière als proftennisser negen ATP-titels in het enkelspel en zes in het dubbelspel. Na zijn tenniscarrière begon hij zijn eigen kledinglijn, Sjeng Sports.

Je leert jezelf kennen en je kunt aan jezelf blijven schaven, door competitieve sport te bedrijven

Waarom Sjeng Schalken inhuren als spreker ?

Tijdens tennisclinics weet Sjeng Schalken de aanwezigen enorm te enthousiasmeren en het beste in hen naar boven te halen. Sjeng Schalken inspireert over zijn succesvolle carrière als proftennisser, het presteren onder druk en door en zijn ondernemende mentaliteit met Sjeng Sports.

Impressie van deze spreker

Biografie

Sjeng Schalken trad in 1994 toe tot het profcircuit en stond op 21 april 2003 elfde op de ATP-wereldranglijst, hetgeen zijn hoogste positie ooit was. Sjeng won negen ATP toernooien en behaalde drie keer de kwartfinale van Wimbledon en één keer de halve finale van de US-Open. In het dubbelspel won hij zes ATP-titels. Van 1996 tot 2006 maakte hij deel uit van het Nederlands Davis Cup-team. In 2001 behaalde het team onder zijn aanvoering het beste resultaat in de geschiedenis van het Nederlands Davis Cup tennis door de halve finales te bereiken. Mede door zijn instelling als harde werker en duidelijke visie over hoe hij zijn volgende tegenstander kon verslaan, bereikte Sjeng de tennistop. Die vechtersmentaliteit uit de topsport komt hem nu ten goede met zijn eigen kledinglijn Sjeng Sports. Na zijn tenniscarrière begon hij zijn eigen kledinglijn, Sjeng Sports genaamd. Vanaf 2012 is Sjeng Sports de kleding supplier van de KNLTB en sinds afgelopen jaar speelt de Daviscup en Fed-Cup in zijn kledingmerk.

Boek Sjeng Schalken nu als spreker

Heb jij interesse om Sjeng Schalken te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!