Sjef van den Berg

Sjef van den Berg

Handboogschieter

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Zilver op de Europese Spelen in Baku 2015
  • Vierde bij Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016
  • Nederlands kampioen 2017

Over Sjef van den Berg

De Olympische Spelen heeft er voor gezorgd dat Sjef van den Berg een bekende sporter is geworden. Tijdens dit toernooi leefde heel Nederland mee met zijn wedstrijden. Uiteindelijk eindigde hij op een vierde plaats nét achter de medailles. Met zijn jonge leeftijd heeft hij in de toekomst zeker kans op eremetaal; over drie jaar het WK in eigen land (‘s-Hertogenbosch) en over vier jaar de Spelen in Tokyo!

Focus on a target then you will always succeed!

Waarom Sjef van den Berg inhuren als spreker ?

Sjef van den Berg is in te zetten voor presentaties op basis van interview. Hierin kan hij vertellen over zijn Olympisch avontuur. Daarnaast kan Sjef ook worden ingezet voor het geven van handboogschietclinics.

Impressie van deze spreker

Biografie

Sjef van den Berg begon op vier jarige leeftijd met handboogschieten. Het was zijn vader die hem mee nam en hem kennis liet maken met de sport. Vanaf 2009 begon Sjef op te vallen. Hij verbeterde in dit jaar een nationaal record. Zijn debuut op internationale toernooien duurde dan ook niet lang meer. In 2010 won hij zijn eerste toernooien op internationaal niveau en een jaar later kwalificeerde hij zich zelfs voor het WK voor junioren. Twee jaar later werd hij voor de eerste keer 1e bij een senioren toernooi. Samen met het Nederlands team werd hij dat jaar 4e tijdens het WK in Shanghai. In de jaren daarna won Sjef steeds meer toernooien en zo kwalificeerde hij zich in 2015 voor de Olympische Spelen. Met het Nederlands team werd hij door een lastige loting al vroeg uitgeschakeld maar individueel presteerde hij uitstekend. De eerste wedstrijden won hij ondanks een ontstoken oog nog gemakkelijk maar de verschillen werden steeds kleiner. Helaas verloor hij de halve finale en het duel om het brons. Deze getalenteerde Brabander eindigde op een 4e plek tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Na dit hoogtepunt schoot hij succesvol door naar een zilveren plek op de World Cup ranking 2016.

Boek Sjef van den Berg nu als spreker

Heb jij interesse om Sjef van den Berg te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.