Simon Kuper

Simon Kuper

Auteur en journalist

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Ondernemen
  • Creatief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Simon Kuper

Simon Kuper schrijft onder andere voor The Financial Times, De Pers en Hard Gras over het belang van sport in politiek, economisch en cultureel perspectief. Daarnaast kwam in 2009 de internationale bestseller ‘Dure Spitsen Scoren Niet’ van zijn hand.

Other than sports, only war and catastrophe can create this sort of national unity

Waarom Simon Kuper inhuren als spreker ?

Simon Kuper is inzetbaar voor presentaties over de impact van sport wereldwijd. Daarnaast kan hij met zijn jarenlange ervaring in de journalistiek geweldige anekdotes vertellen over sport en cultuur.

Impressie van deze spreker

Biografie

Simon Kuper is geboren in Oeganda, heeft op school gezeten in Nederland en vervolgens gestudeerd in Engeland, Duitsland en Amerika: o.a. aan Oxford en Harvard University. Al jong begon hij met schrijven, hij schreef onder meer voor de New York Times, de Britse kranten The Times, The Observer en de Duitse krant Die Welt. In Nederland schrijft hij voor Hard Gras en De Pers. Verder schrijft Kuper momenteel voor The Financial Times en andere internationale bladen over het belang van sport in politiek, economisch en cultureel perspectief. In ons land is hij vooral bekend geworden door zijn bekroonde boeken over voetbal, zo schreef Kuper: 'Voetbal is Oorlog' en 'Dure spitsen scoren niet'. In dit laatste boek beantwoordt hij vragen als: Waarom kopen topclubs steeds de verkeerde spelers? Brengt een dure speler met een grote naam doorgaans zijn geld op? Cijfermatig onderbouwd zet hij zijn vraagtekens bij het gemiddelde transferbeleid en de professionaliteit van het management van clubs. Naast schrijven, presenteert Kuper enthousiast over het belang van (top)sport, over Zuid-Afrika als gastland van het afgelopen WK Voetbal en het succes van teams & organisaties. Daarnaast is Kuper (ervarings)deskundige over Zuid-Afrika. Hij heeft er een familieachtergrond en heeft talloze privé- en journalistieke reizen naar het land gemaakt. Zo schreef hij een speciaal nummer voor het blad Hard Gras over Zuid-Afrika.

Boek Simon Kuper nu als spreker