Shona Shukrula en Franca Overtoom

Shona Shukrula en Franca Overtoom

Scheidsrechter en Assistent-scheidsrechter

De kracht van deze spreker
  • Ambitieus
  • Inspirerend
  • Enthousiast
Talen:
  • Engels
  • Nederlands

Over Shona Shukrula en Franca Overtoom

Shona en Franca zijn de enige twee vrouwen die actief zijn in het mannelijk Betaald Voetbal in Nederland. Al jaren zijn zij bezig om de top te behalen, nationaal en internationaal. Sinds 2017 zijn zij actief als FIFA-internationals en reizen zij samen door Europa om Interlands te leiden. Daarnaast combineren zij hun topsport-carrière met maatschappelijke carriers als tandarts bij Defensie en als Officier van Justitie bij het Openbaar Ministerie.

Alles is mogelijk, als je er hard genoeg voor werkt

Waarom Shona Shukrula en Franca Overtoom inhuren als spreker ?

Shona en Franca geven een inkijkje in hun leven als vrouwelijke arbiters in de mannenvoetbalwereld. Zij nemen jullie mee in hun weg naar de top met daarbij de hoogte en de dieptepunten die zij tegengekomen zijn. Vertellen hoe zij hun topsport-carrière in Nederland en bij de FIFA combineren met veeleisende maatschappelijke banen waarmee zij laten zien dat met hard werken en voldoende motivatie alles te bereiken is.

Impressie van deze spreker

Biografie

Shona Shukrula (29) komt uit Alkmaar en is sinds 2009 scheidsrechter bij de KNVB. In de afgelopen 10 jaar heeft zij de nodige promoties gemaakt waardoor zij nu als enige vrouwelijke scheidsrechter actief is in de tweede en derde divisie. Daarnaast is zij de enige vrouwelijke vierde official in het Betaald Voetbal en staat zij sinds 2017 op de FIFA-lijst. Zij droomt ervan om later wedstrijden ook te leiden in het betaald voetbal. Daarnaast studeerde zij in 2014 af aan de VU na de master Strafrecht behaald te hebben en is zij werkzaam bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland in de functie van Officier van Justitie.

Franca Overtoom (28) komt uit Obdam en is in 2012 begonnen als scheidsrechter bij de KNVB. Nadat zij in 2017 de keuze heeft gemaakt zicht te richten op de rol van assistent-scheidsrechter, heeft zij in 2018 haar debuut gemaakt in de eerste divisie. Inmiddels is ze op dat niveau van vaste waarde en heeft zij de ambitie om door te groeien richting de eredivisie. In het vrouwenvoetbal is Franca tegelijkertijd met Shona toegetreden tot de FIFA-lijst, waardoor zij samen regelmatig wedstrijden leiden in het buitenland. Naast haar sportcarrière is zij sinds april 2020 werkzaam als tandarts bij de Koninklijke Marine.

Hoogtepunten

  • FIFA WK interland (beide) 2017
  • Debuut betaald voetbal als assistent-scheidsrechter (Overtoom) april 2018
  • Promotie Masterclass (Overtoom) mei 2019
  • Debuut tweede divisie als scheidsrechter (Shukrula) december 2019
  • Debuut betaald voetbal als vierde official (Shukrula) september 2020

Boek Shona Shukrula en Franca Overtoom nu als spreker

Heb jij interesse om Shona en Franca te boeken als sprekers? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.