Sherida Spitse

Sherida Spitse

Recordinternational Nederlands elftal

De kracht van deze spreker
  • Inspireren
  • Motiveren
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Landskampioen met FC Twente 2012, 2013
  • Landskampioen met LSK in Noorwegen 2014, 2015, 2016
  • Europees Kampioen 2017

Over Sherida Spitse

Recordinternational Sherida Spitse staat in de boeken als de eerste betaalde transfer in Nederland in het vrouwenvoetbal. Geschiedenis geschreven, door de geboren Friezin. Sherida begon haar profcarrière bij SC Heerenveen en kwam via FC Twente terecht in het Noorse Lillestrom, bij LSK. En bij die transfer was voor het eerst in de geschiedenis een transfersom gemoeid. De onverzettelijke Spitse is een vaste kracht bij het Nederlands team. Ze staat opnieuw in de boeken geschreven want zij mocht als captain de beker omhoog houden bij het gewonnen EK in 2017.

Waarom Sherida Spitse inhuren als spreker ?

Sherida is beschikbaar voor het geven van presentaties op basis van interviews en het geven van voetbalclinics. Zij neemt je mee in haar carrière en vertelt over de bijzondere transfer en het spelen van een EK in eigen land als captain. De recordinternational van de OranjeLeeuwinnen weet hoe ze een groep kan motiveren en inspireren en brengt dat maar al te graag over aan anderen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Sherida Spitse begint met voetballen bij de jongens en maakt in 2006 haar debuut in het profvoetbal bij SC Heerenveen. Daar sluit ze zich aan bij het vrouwenelftal dat uitkomt in de Nederlandse Eredivisie. Dat Sherida een leider is komt al snel naar voren en ze wordt aanvoerder van het team. Na vijf jaar en meer dan 100 wedstrijden maakt ze de stap naar FC Twente waar ze o.a. kampioen wordt in de BeNe League. In januari 2014 verschijnt haar naam in de geschiedenisboeken, omdat er voor het eerst een transfersom wordt betaald voor een Nederlandse voetbalster. Ze vertrekt samen met haar vriendin naar LSK Kvinner FK in Noorwegen. Bij deze Noorse topclub wordt ze in drie jaar tijd drie keer kampioen. Ondertussen loopt de teller van het aantal interlands van Sherida snel op, want de sterke middenvelder is een vaste waarde met haar ‘over mijn lijk’ mentaliteit en neemt het team op sleeptouw. Als captain verovert ze met het Nederlands Elftal de Europese titel en zet ze het vrouwenvoetbal definitief op de kaart en haar naam opnieuw in de boeken. In 2018 verlaat ze FC Twente voor het Noorse Valerenga. Inmiddels is Sherida recordinternational van de OranjeLeeuwinnen.

Boek Sherida Spitse nu als spreker