Shanne Braspennincx

Shanne Braspennincx

Baanwielrenster

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Over Shanne Braspennincx

Shanne Braspennincx was in 2015 goed op weg om haar plekje in de Olympische selectie richting Rio te verzilveren, toen het noodlot toesloeg. Medio juli 2015 werd ze getroffen door een hartinfarct. Sinds ze in januari dit jaar weer goed was gekeurd voor topsport ging ze de race tegen de klok aan om op tijd fit te zijn in Rio de Janeiro. Dit is haar gelukt in de vorm van reserveatleet voor de baanselectie.

A goal is a dream with a deadline

Waarom Shanne Braspennincx inhuren als spreker ?

Shanne is beschikbaar voor het geven van interviews en fiets- en baanclinics. Op de clinics worden er ervaringen uitgewisseld in de vorm van het zelf leren op de baan rijden of gezellig een wegritje te maken. Een clinic kan worden gecombineerd met het geven van een interview.

Biografie

Shanne Braspennincx is geboren en getogen in het Belgische Meerle vlakbij de Nederlandse grens ten hoogte van Breda. Daar vond ze al snel op zevenjarige leeftijd de liefde voor de fiets in de vorm van wegwielrennen. Na vele Nederlandse titels bij de jeugd, werd Shanne in 2008 opgenomen in de Nationale wegselectie waar zij tot en met 2011 in heeft mogen rijden. In datzelfde jaar werd de switch van wegwielrennen naar baanwielrennen gemaakt. Om zo meer te ontwikkelen als atleet en een nieuwe uitdaging. Dit bleek algauw de juiste beslissing, want in 2012 werd de eerste Europese medaille in de categorie onder 23 jaar behaald. Vanaf 2013 begon het echt in een stroomversnelling te raken door tweemaal Europees Kampioen onder 23 jaar te worden en door medailles te halen in het aansluitende Wereldbekerseizoen. Met als hoogtepunt in 2015 zilver op het WK op het onderdeel Keirin. Nu Shanne weer helemaal topfit is, kan ze niet wachten om haar waarde te laten zien richting de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Tweemaal Europees Kampioen -23jr. op de Keirin en Teamsprint (met Elis Ligtlee) 2013
  • Zilver WK baan op het onderdeel Keirin 2015
  • Als reserve atleet mee naar de Olympische Spelen 2016

Boek Shanne Braspennincx nu als spreker