Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden

Europees kampioen en speelster VFL Wolfsburg

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Enthousiast
  • Motiveren
Talen:
  • Nederlands

Over Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden groeide tijdens het EK vrouwenvoetbal in Nederland uit tot publiekslieveling. De rechtsbuiten van Lyon maakte de eerste goal voor Nederland en was gedurende het hele toernooi een blikvanger met haar snelheid en acties. Shanice valt daarnaast op door haar uitgesproken looks: gelakte nagels, vuurrode lippenstift en een kort kapsel, dat altijd perfect in model zit.

Waarom Shanice van de Sanden inhuren als spreker ?

OranjeLeeuwin Shanice van de Sanden is inzetbaar voor het geven van voetbalclinics en presentaties op basis van interview. Het enthousiasme en de passie van Shanice werken aanstekelijk. Shanice weet jong en oud te boeien en inspireren. Op het veld, maar ook zeker daarbuiten.

Biografie

Shanice van de Sanden is één van de blikvangers van de OranjeLeeuwinnen en VFL Wolfsburg. De voetbalster is afkomstig uit Suriname en speelt als rechtsbuiten. Haar eerste prof club was FC Utrecht. Shanice speelde twee seizoenen bij de club uit de Domstad en vertrok toen naar SC Heerenveen. Hier verbleef ze één seizoen en vervolgde haar carrière daarna bij FC Twente. In haar eerste seizoen werd ze met de Tukkers direct kampioen van de BeNe League. Ook de twee seizoenen daaropvolgend waren ze succesvol. Ze werd wederom kampioen en won in 2014/2015 ook nog de KNVB Beker. Haar interlandcarrière begon al op 16-jarige leeftijd. In 2008 maakte ze haar debuut tegen Frankrijk onder Vera Pauw. Tussen 2010 en 2013 viel ze buiten de selectie, maar ze knokte zich terug. Onder Roger Reijners maakte Shanice in 2015 haar comeback en speelde in dat jaar het WK, waar Nederland voor het eerst in de historie aan deelnam. In 2017 was ze er opnieuw bij toen Nederland geschiedenis schreef door het Europees Kampioenschap te winnen. Als bekroning op het succesvolle EK volgt een droomtransfer naar Olympique Lyon, een van dé clubs in het Europese vrouwenvoetbal waarmee ze in 2018, 2019 en 2020 zelfs de Champions League heeft gewonnen. Na 3 fantastische jaren vervolgt ze haar carrière in Duitsland bij Wolfsburg, de club waar ze al twee keer tegenover stond in de finale van de Champions Leaque.

 

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Landskampioen met Fc Twente 2013
  • Europees kampioen met Nederlands vrouwenelftal 2017
  • Champions League winnaar met Olympique Lyon 2018, 2019, 2020

Boek Shanice van de Sanden nu als spreker

Heb jij interesse om Shanice van de Sanden te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.