Sari van Veenendaal

Sari van Veenendaal

Keepster van Arsenal en het Nederlands elftal

Sari van Veenendaal
De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Communicatie
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Sari van Veenendaal

Sari van Veenendaal is de keepster van het Nederlands Elftal en Arsenal. Sari begon op latere leeftijd met voetballen en belandde bij toeval op de goal. Dat beviel zo goed dat ze die positie nooit meer afstond. Ze maakt gedurende haar carrière bewuste keuzes, kiest ervoor het heft in eigen handen te nemen en dat betaalt zich uit: ze won met Oranje het Europees Kampioenschap in eigen land, waar ze gedurende het toernooi haar team meerdere keren op de been hield met knappe reddingen. Sinds 2015 is ze de vaste keepster bij Arsenal.

Waarom Sari van Veenendaal inhuren als spreker?

Sari is mede door de winst op het EK een voorbeeld voor veel jonge keepsters. Als keepster is coaching en communicatie erg belangrijk. Sari neemt deze thema’s mee in de voetbalclinics die ze geeft. Sari is hiernaast ook inzetbaar om in interviewvorm te praten over haar eigen carrière, de combinatie van topsport en studie, de rol van coaching en communicatie en hoe het is om als keepster onderdeel te zijn van ‘een team binnen een team’.

Biografie

Voordat Sari ging voetballen in clubverband, had ze als klein meisje eerst andere sporten zoals basketbal, judo en waterpolo geprobeerd. Maar voor Sari is het al snel duidelijk: ze wil voetballen. Ze begint op haar twaalfde bij VSV Vreeswijk. Via Saestum en het Eredivsie opleidingstraject komt ze terecht bij FC Utrecht in de Eredivisie. Haar professionele carrière start daar. Sari draait twee jaar mee, maar maakt minder speelminuten dan gewenst. Om zich verder te ontwikkelen beseft ze dat ze speelminuten op het hoogste niveau moet maken. Ze neemt het heft in eigen hand en sluit aan bij FC Twente, waar ze uitgroeit tot een vaste waarde in het team.  Dit wordt beloond met haar debuut in het Nederlands Elftal in 2013. Tijdens het WK 2015 in Canada mag Sari even ruiken aan het grote werk. Omdat ze ook daar stappen wil gaan zetten besluit ze na vijf seizoenen FC Twente, vier landstitels en een bekerwinst te vertrekken. Arsenal komt op haar pad en toont interesse. Een grote club in een van de snelst groeiende competities in Europa.  Sari ontwikkelt zich in een betrouwbare en zelfverzekerde keepster. Dit blijft ook bij het Nederlands Elftal niet onopgemerkt, ze  gaat het EK in eigen land spelen als eerste keepster. Gedurende het toernooi houdt Sari haar team meerdere malen op de been en weet ze uiteindelijk het goud te veroveren. Een absoluut hoogtepunt en een beloning voor jaren hard werken, risico durven nemen en het lot in eigen handen nemen. Een volwassen keepster, die buiten het voetbal om graag het kind in zichzelf ontdekt en met happy socks op haar longboard stapt of met plezier gaat vliegeren op het strand.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Europees kampioen 2017
  • FA Cup met Arsenal 2016
  • Landskampioen met FC Twente 2011, 2013, 2014 en 2015

Boek Sari van Veenendaal nu als spreker

Heb jij interesse om Sari van Veenendaal te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.