Sander Kleikers

Sander Kleikers

Presentator, interviewer en dagvoorzitter

De kracht van deze spreker
  • Veelzijdig
  • Energiek
  • Gevat
Talen:
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Over Sander Kleikers

Sander Kleikers is een energieke en veelzijdige presentator en dagvoorzitter. Al sinds 2002 werkt Sander in de journalistiek. Zijn brede kennis in de sportwereld weet hij optimaal in te zetten als wielercommentator voor Eurosport. Daarnaast is Sander de bedenker en maker van het reizende tour-programma Tour de L1mbourg, samen met Gert Jakobs, voor de regionale omroep L1. In 2010 won hij een nationale televisieprijs voor zijn wielerprogramma’s namelijk een NL Award. In het verleden heeft hij ook diverse radioprogramma’s gemaakt. Sander is naast het wielrennen tevens snel thuis in veel andere sporten. Door een ontwapenende stijl, scherpe vraagstelling en een humoristische kwinkslag slaagt hij erin het publiek te boeien en te betrekken.

Mensen onthouden niet alles wat je hebt gezegd, maar ze vergeten nooit hoe ze zich door jou voelen

Waarom Sander Kleikers inhuren als spreker ?

Sander is een ervaren dagvoorzitter voor congressen over sport, maar ook over algemene zaken. Hij leidt paneldiscussies, denkt mee met het creatieve proces om de klant op maat een passend programma te bieden. Sander is een ervaren interviewer, met een groot (sport)netwerk ingegeven door meer dan tien jaar talkshow-ervaring in de sport, politiek en nieuwsachtergronden. En hij beheerst de kunst om uw sessie informatief en toch informeel te houden.

Biografie

Sander Kleikers werkt sinds 2002 in de journalistiek. Aanvankelijk als radioverslaggever bij onder andere Radio1 en later in dienst van de regionale omroep van Limburg, L1.  Daar maakte hij door de jaren heen vele programma’s voor televisie. Zo maakt en presenteert hij meerdere tv-talkshows, onder andere Europese Zaken vanuit het Europees Parlement in Brussel. Als wielerkenner volgde hij vijf keer de gehele Tour de France, meerdere wereldkampioenschappen en was hij commentator bij vele wielerwedstrijden, onder andere bij Eurosport. Landelijk werd Sander bekend als presentator van de huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin, in 2017. Samen met Gert Jakobs maakt hij voor L1 het reizende Tour-praatprogramma Tour de L1mbourg. Daarnaast leidt hij geregeld vele sportdiscussies met bekende sporters en oud-sporters zoals Tom Dumoulin, Bert van Marwijk of  Maartje Paumen.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Presentatie Huldiging Tom Dumoulin Markt Maastricht 12.000 mensen 2017
  • Creatie, realisatie en presentatie van reizende wielertalkshow 2016 - 2019
  • Winnaar NL Award voor wielertalkshow Amstel Gold Race 2010

Boek Sander Kleikers nu als spreker

Heb jij interesse om Sander Kleikers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al bijna 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.