Sander Daems

Sander Daems

Holistisch Coach en Bergbeklimmer

De kracht van deze spreker
  • Inspirerend
  • Indrukwekkend
  • Verrassend
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Cycling Marmotte in 40 graden 2015
  • Beklimming Mt. Denali 2-man-team 2017
  • Beklimming Mt. Everest Expeditie 2019

Over Sander Daems

Bergbeklimmer, avonturier en Mental Coach Sander Daems beklom dit jaar de Mount Everest. Een ambitieuze tocht waarbij doorzettingsvermogen, fysieke en mentale kracht en teamwork essentieel zijn. Sander begint waar de meesten ophouden en waagt zich buiten de begaande paden. Een bijzondere inspirerende spreker die individuen en organisaties tot nieuwe inzichten laat komen en zo fysiek en mentaal sterker maakt. Benieuwd naar Sanders verhaal?

 
Grenzen verleggen is mooi, maar vaak is het beter om je grenzen dichterbij te brengen

Waarom Sander Daems inhuren als spreker ?

In zijn presentatie haakt Sander in op thema’s als veiligheid, bedrijfsgezondheid, communicatie en het vertalen van een bedrijfsstrategie naar haalbare doelen voor medewerkers. Daarnaast geeft hij workshops, brainstormsessies en klimclinics in de klimhal. Sander is flexibel inzetbaar en gaat graag in overleg voor een presentatie op maat.

Impressie van deze spreker

Biografie

Sander heeft twintig jaar gehandeld op de beurs en alle grote dealingrooms in Europa gezien. Hier heeft hij geleerd hoe je onder druk kunt blijven presteren. Tegelijk zag hij regelmatig dat bedrijven hun personeel uit het oog verloren en handelaren de grip op zichzelf. Succes en verlies liggen ook hier vlakbij elkaar.

Bergklimmen doet Daems vanaf zijn 27ste. Een ideale uitlaatklep die zowel rust brengt en tegelijk uitdaging biedt en opperste concentratie en fitheid vereist. De verbinding met de natuur is een uitstekende tegenhanger van de hectiek op de beurs. Maar zijn passie voor de natuur wordt steeds groter. Eind 2013 gooit hij het roer om en vervolgt zijn pad op het gebied van gezondheid, coaching en therapie. Inmiddels heeft hij een succesvolle praktijk waarin hij mensen begeleidt op het gebied van manuele therapie, psychotherapie en spiritualiteit. En hij maakte de eerste grote en volledig zelfvoorzienende expeditie. In 2017 beklom hij met een vriend de hoogste en koudste (-50) berg van Noord-Amerika, Mt. Denali. Dit was de basis voor de beklimming van de Mount Everest dit jaar. En de volgende top komt eraan.

 

Boek Sander Daems nu als spreker