Samantha van Wijk

Samantha van Wijk

Presentatrice

De kracht van deze spreker
  • Media
  • Communicatie
  • Samenwerken
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Samantha van Wijk

Samantha van Wijk is vooral bekend als presentatrice van Eurosport. Samantha weet prima haar mannetje te staan in een wereld vol mannen. Sport is haar grote passie, in de breedste zin van het woord. Dat zien we niet alleen terug in haar werk als sportjournalist maar ook in de sportieve tv-programma’s waarin zij zichzelf het snot voor de ogen rijdt, zwemt, klimt, rent of schaatst.

Fuel your Passion

Waarom Samantha van Wijk inhuren als spreker ?

Samantha is in te zetten als presentatrice, dagvoorzitter en spreker. Door haar ervaring als tv-presentatrice en journalist heeft ze de meest uiteenlopende mensen geïnterviewd en weet ze als dagvoorzitter de juiste toon te zetten en discussies te leiden. Met haar open en enthousiaste benadering en goede voorbereiding maakt ze ieder evenement tot een groot succes.

Samantha is erg betrokken!

Samantha is van begin af aan betrokken geweest bij de opzet van het totale programma op deze HR event dag en werd door haar bij elkaar gepraat in haar rol van dagvoorzitter. Op een professionele manier heeft Samantha zowel de dag voorgezeten alswel de gesprekken geleid. Wij als organisatie waren zeer enthousiast over haar optreden en zijn onder de indruk van haar presentatietechnieken.

8.5

Biografie

Samantha van Wijk weet sinds haar achtste jaar al dat ze in de media wil werken. Na het Atheneum doet ze dan ook de opleiding Media & Entertainment Management, richting televisie en journalistiek. Tijdens haar studie maakt Samantha haar eigen reportages en doet ze live verslag van Sail 2005 bij de lokale omroep van Velsen, Seaport TV. Daarna presenteert en produceert ze dagelijks drie live shows voor het interactieve webtv-kanaal van de Telegraaf. Bij SBS6 werkt ze zes jaar als redacteur, itemsamensteller en verslaggever. In 2013 maakt ze een sportprogramma en gaat ze al snel aan de slag als sportverslaggever van onder andere de Jupiler League voor RTL7. Bij RTV Noord-Holland presenteert ze in 2014 haar eigen sporttalkshow NH Sport waarbij ze diverse gasten uit de sportwereld ontvangt. Voor deze zender presenteert ze tevens het live straatprogramma NH Buurten. De sportieve presentatrice reist sinds 2013 heel Europa door om diverse outdoor activiteiten te ondernemen voor het programma Tracks&Trails bij SBS6. In 2016 stapt ze ook voor het programma GoCycling op de fiets om daar onder andere grote wielerrondes uit te lichten met speciale gasten. De sportfanaat reist sinds 2015 veel racecircuits af om voor Eurosport, als eerste Nederlandstalige presentatrice ooit, de MotoGP te presenteren live vanuit de pitlane. Naast haar werk in de media is ze actief als Trainer Hormoonfactor, waar ze ook lezingen en workshops over geeft.

 

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Presentatrice Tracks&Trails / GoCycling (SBS6) 2013 -heden
  • Presentatrice NH Sport (RTV Noord-Holland) 2014
  • Presentatrice & pitlane reporter MotoGP (Eurosport) 2015 - heden

Boek Samantha van Wijk nu als spreker