Samantha van Wijk

Samantha van Wijk

Presentatrice

De kracht van deze spreker
  • Media
  • Communicatie
  • Samenwerken
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Presentator & pitreporter MotoGP (Eurosport) 2015 - 2017
  • Presentator, F1, voetbal e.a. sport & podcast host F1 (NUsport) 2020
  • Reporter FIFA Women's World Cup France 2019 (FIFA TV) 2019
  • Presentator Volvo Ocean Race (Veronica) 2018

Over Samantha van Wijk

Samantha van Wijk is vooral bekend als presentatrice van Eurosport. Samantha weet prima haar mannetje te staan in een wereld vol mannen. Sport is haar grote passie, in de breedste zin van het woord. Naast het op de voet volgen van een scala aan sport en atleten gaat de sportjournalist zelf ook bijna geen enkele sportieve uitdaging uit de weg.

 

Fuel your Passion

Waarom Samantha van Wijk inhuren als spreker ?

Behalve Nederlands spreek ze vloeiend Engels, Duits en kan ze met Frans en Spaans aardig uit de voeten. De ervaring die ze heeft opgebouwd tijdens het hosten van talkshows en als journalist komt goed van pas bij het leiden van discussies en het overbrengen van de boodschap. Ze staat bekend om haar goede voorbereiding, enthousiasme, nieuwsgierigheid, humor en improvisatievermogen. Ze voelt het publiek goed aan en er is altijd interactie. Samen met Samantha breng je elk evenement naar de hoogste trede van het podium!
Bekijk de Engelstalige video's van Samantha van Follow the Stripes en Cyclocross for Eurosport International.

Impressie van deze spreker

Biografie

Samantha van Wijk weet sinds haar achtste jaar al dat ze in de media wil werken. Na het Atheneum doet ze dan ook de opleiding Media & Entertainment Management, richting televisie en journalistiek. Ze werkt zes jaar lang bij SBS6, waar ze alle kneepjes van het televisievak leert. Haar eerste job als sportverslaggever is in 2013 in het Eerste Divisie voetbal voor RTL7. Bij RTV Noord-Holland presenteert ze in 2014 de talkshow NH Sport live vanuit het stadion van AZ, waar ze diverse gasten uit de sportwereld ontvangt. Vanaf 2015 is ze vooral veel te vinden op racecircuits over de hele wereld. Voor Eurosport heeft ze, als eerste Nederlandstalige presentator, drie jaar lang de MotoGP gepresenteerd en live verslag gedaan vanuit de pitlane. In 2018 presenteert de sportjournalist de Volvo Ocean Race bij Veronica en in 2019 volgt ze voor FIFA TV de Oranje Voetbalvrouwen tijdens de FIFA Women’s World Cup tot aan de finale. Voor NUsport doet de petrolhead in 2020 vooral Formule 1 en Eredivisie voetbal, maar ook andere sporten.

Samantha is erg betrokken!

Samantha is van begin af aan betrokken geweest bij de opzet van het totale programma op deze HR event dag en werd door haar bij elkaar gepraat in haar rol van dagvoorzitter. Op een professionele manier heeft Samantha zowel de dag voorgezeten alswel de gesprekken geleid. Wij als organisatie waren zeer enthousiast over haar optreden en zijn onder de indruk van haar presentatietechnieken.

8.5

Boek Samantha van Wijk nu als spreker

Heb jij interesse om Samantha van Wijk te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!