Ronald de Boer

Ronald de Boer

Voormalig voetballer en analist

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Motivatie
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Champions League, Wereldbeker, Landskampioen en Supercup met Ajax 1995
  • Landskampioen met Barcelona 1999
  • Landskampioen met Glasgow Rangers 2003

Over Ronald de Boer

Ronald de Boer heeft veel indrukwekkende prijzen achter zijn naam staan. Zijn grote succes begon bij Ajax, waar hij meer dan 8 jaar speelde. Verder kwam hij uit voor Barcelona, Glasgow Rangers en Qatar. Samen met zijn broer Frank is hij één van Nederlands bekendste tweelingen.

Waarom Ronald de Boer inhuren als spreker ?

Ronald de Boer gebruikt zijn ervaringen als internationaal topvoetballer in zijn presentaties over samenwerken, omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Daarnaast geeft hij voetbalclinics waarbij hij zijn kwaliteiten als voetballer enthousiast probeert over te dragen aan de deelnemers.

Impressie van deze spreker

Biografie

Het sterke punt van Ronald de Boer is zijn veelzijdigheid. De oudste van de gebroeders de Boer kon op verschillende posities in het veld uit de voeten. Met name aan de rechterkant op het middenveld en in de spits kwam hij het best tot zijn recht. Samen met tweelingbroer Frank doorlopen ze de jeugdopleiding van Ajax. Na een korte periode in het eerste elftal wordt Ronald de Boer verhuurt aan FC Twente. Daar maakt hij zoveel indruk dat hij door de Ajax-directie snel werd teruggehaald. Bij Ajax maakt hij de grote successen mee. Hij wint vijf keer de Landstitel en in 1995 de Champions League. Na de successen in Nederland zoeken Ronald en Frank de Boer samen het avontuur op in Spanje bij FC Barcelona om vervolgens ook nog bij de Glasgow Rangers te spelen en uiteindelijk in Qatar zijn carrière af te bouwen. Ronald de Boer was een vaste waarde in het Nederlands Elftal. Hij was aanwezig op alle toernooien van het WK in 1994 tot het EK in 2000. Ronald de Boer heeft in 2008 afscheid genomen van het professionele voetbal. In 2008 haalt Ronald de verkorte trainersdiploma voor voetballers met meer dan 40 interlands. Na stage te hebben gelopen bij Ajax onder Marco van Basten, werd Ronald de Boer jeugdtrainer bij Ajax. Later in zijn carrière verkiest hij het werk als analist bij FOX Sports boven het werk als jeugdtrainer. Op dit moment is Ronald specialistentrainer bij Ajax onder 19, en is hij wekelijks te zien als analist bij FOX en de Champions League.

Een geweldige performance!

Hij is een aangenaam gezelschap. Voelt de situatie perfect aan en weet de sfeer op een prettige manier heel ongedwongen en ontspannen te houden. Weet door zijn kennis en kunde de toehoorders aan zich te binden.

9

Boek Ronald de Boer nu als spreker

Heb jij interesse om Ronald de Boer te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!