Rolf Franke

Rolf Franke

Basketbal Coach en Director Consumer Credits bij ABN Amro

De kracht van deze spreker
  • Interactief
  • Leiderschap
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Rolf Franke

De bijna twee meter lange Rolf Franke is een voormalig basketbalspeler. Hij debuteerde in 1988 onder bondscoach Ruud Harrewijn als international en speelde ruim zestig interlands. Na zijn carrière als prof is Rolf het bedrijfsleven ingegaan waarin hij diverse managementfuncties heeft bekleed. In zijn presentaties vertelt Rolf onder andere over succes en doelen stellen. Tegenwoordig is Rolf coach van het eredivisieteam van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Waarom Rolf Franke inhuren als spreker ?

Voormalig profbasketballer Rolf Franke is inzetbaar voor workshops en presentaties over leiding geven en management. Mede doordat hij diverse functies heeft uitgevoerd in het bedrijfsleven kan Rolf de perfecte link leggen tussen topsport en het bedrijfsleven. Dit doet hij op een interactieve manier.

Biografie

Rolf is een voormalig basketbalspeler die naast een succesvolle periode in eigen land ook ruim tien jaar lang in het buitenland heeft gespeeld. In Nederland kwam hij uit voor o.a. Amsterdam, Den Helder en Den Bosch. In totaal won hij onder meer acht landskampioenschappen en vier NBB Bekers. Tijdens zijn carrière volgende Rolf een studie medicijnen en studeerde later ook nog rechten. Na zijn carrière als topsporter heeft Rolf zich gespecialiseerd in verzekeringen en bankieren en kwam hij bij Fortis ASR terecht. Hier groeide hij door tot Hoofd Marketing. Na deze functie vervulde hij nog een aantal andere functies binnen het bedrijf. Vervolgens kwam Rolf in 2006 bij de ABN Amro terecht. Bij de bank ontwikkelde Rolf zich op het gebied van leiderschap en vervulde hij diverse senior management functies. Tegenwoordig is hij Director (Gridowner) Consumer Credits bij de ABN Amro en is hij directievoorzitter van de ABN AMRO Groenbank. Daarnaast is Rolf sinds de zomer van 2018 coach van het eredivisieteam van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Acht keer landskampioen 1988-2002
  • Vier keer winnaar van de Beker in Nederland 1988-2002
  • Zestig interlands Oranje 1988-2002

Boek Rolf Franke nu als spreker

Heb jij interesse om Rolf Franke te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.