Roelant Oltmans

Roelant Oltmans

Voormalig technisch Directeur Indiaanse hockeybond en voormalig hockeycoach

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Zakelijk
  • Talentontwikkeling
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen met de Nederlandse hockeydames 1990
  • Olympisch Goud Atlanta met de Nederlandse hockeymannen 1996
  • Wereldkampioen met de Nederlandse hockeymannen 1998

Over Roelant Oltmans

Roelant Oltmans behaalde als (bonds)coach velen successen in de hockeysport. Hij leidde zowel de Nederlandse hockeymannen als -vrouwen naar een Wereldtitel. Daarnaast werden de mannen in 1996 Olympisch Kampioen onder zijn leiding. De kracht van Roelant Oltmans is dat hij de juiste mensen op de juiste plek weet te zetten.

Waarom Roelant Oltmans inhuren als spreker ?

Roelant Oltmans is Nederlands meest succesvolle hockeycoach. Roelant geeft lezingen over zijn uitgebreide ervaringen in de sport. In zijn presentaties behandelt hij thema’s als het beste uit je team te halen en het selecteren van de juiste spelers. In de sport kijkt men uitsluitend naar het resultaat, hoe ga je daar mee om?

Impressie van deze spreker

Biografie

Roelant Oltmans was zelf actief als hockeyer bij Pinoké. Na zijn actieve carrière begon hij bij hetzelfde Pinoké zijn loopbaan als coach. Vervolgenswas hij als clubcoach actief bij de heren van Bloemendaal (vier keer nationaal en twee keer Europees kampioen) en bij de dames van Amsterdam (twee keer nationaal en twee keer Europees kampioen). Na zijn successen als clubcoach ging hij als bondscoach aan de slag bij de Nederlandse dames. Hij leidde ze naar een WK titel in 1990. Niet alleen bij de Nederlandse dames was Roelant Oltmans succesvol. Ook met de Nederlandse heren werd hij Wereldkampioen. Ook werden ze onder zijn leiding Olympisch Kampioen in 1996. Na een uitstapje bij voetbalclub NAC richtte Roelant Oltmans zijn vizier op de Olympische Spelen van 2008. Als bondscoach van het Nederlands mannenteam wilde hij nog één keer Goud halen. In een gecombineerde functie van technisch directeur en bondscoach was hij verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering. Als grote favoriet en regerend Europees Kampioen reisde Nederland af naar Peking. Goud werd helaas niet gehaald, uiteindelijk moest het team genoegen nemen met een vierde plaats.  Roelant Oltmans was actief als prestatiemanager van het NOC*NSF, waar hij verantwoordelijk was voor het prestatieniveau van de teamsporten in Nederland. Tegenwoordig is Roelant actief als Technisch Directeur van de Indiaanse hockeybond.

Boek Roelant Oltmans nu als spreker