Robert Doornbos

Robert Doornbos

Voormalig autocoureur en analist

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Energiek
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Robert Doornbos

Robert Doornbos wist na een bezoek aan de Formule 1 dat dat het podium was waarop hij wilde schitteren. Enkele jaren later debuteerde hij in de Formule 1. Na zijn actieve carrière ging hij aan de slag al ondernemer en analist. Op dit moment is Robert vaste gast en gezicht bij de Formule 1 uitzendingen van Ziggo Sport waar hij analyses geeft van de races van Max Verstappen.

If things seem under control, you’re not going fast enough.

Waarom Robert Doornbos inhuren als spreker?

Robert Doornbos geeft u een kijkje in de snelle wereld van de autosport en maakt daarbij een link naar innovatie, samenwerken, leiderschap en ondernemen. In zijn presentaties is hij zeer enthousiast en weet hij als geen ander de link te leggen tussen de autosport en de races die daarbij horen en het bedrijfsleven.

Benieuwd wat Robert Doornbos kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Wij hebben genoten van de presentatie van Robert Doornbos!

Genoten van de enthousiaste manier van vertellen, heel erg leuk om mensen te motiveren over de teamspirit. Wij hebben alleen maar goede reacties ontvangen naderhand!

8.5

Biografie

Robert Doornbos begint pas op relatief late leeftijd met zijn autosportcarrière. Hiervoor heeft hij eerst jarenlang getennist. Pas na een bezoek aan Formule 1 race besloot hij zich volledig op de autosport toe te leggen. De loopbaan van Robert Doornbos begon in 1999 in het Britse Opel Lotus Winter kampioenschap. De grote doorbraak beleefde Robert Doornbos in 2004. Hij reed in dat seizoen in de Formule 3000. Zijn prestaties zorgden ervoor dat hij dat jaar werd uitgeroepen tot Rookie of the Year. Een prijs voor de beste debutant van de raceklasse. Door zijn goede prestatie in de Formule 3000 reed Robert Doornbos zich in de kijker van de grote teambazen van de Formule 1. Via Jordan en Minardi kwam de talentvolle coureur terecht bij Red Bull Racing. Bij Red Bull Racing heeft Robert Doornbos diverse races gereden en veel testwerk verricht. In het jaar 2007 vestigde Robert Doornbos zijn naam definitief in een internationale topklasse. In de Champcar series reed hij als 'Rookie' naar een derde plaats in het kampioenschap en behaalde hij meerdere overwinningen. Na voor Nederland uitgekomen te zijn in de A1GP en wederom in Amerika (Indycar) te hebben geracet, is Robert Doornbos nu actief in de Superleague Formula waar hij voor team Azerti rijdt onder de kleuren van de voetbalclub Corinthians. Op dit moment is Robert vaste gast en gezicht bij de Formule 1 uitzendingen van Ziggo Sport waar hij analyses geeft van de races van Max Verstappen.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Debuut Formule 1 team Minardi 2005
  • Rookie of the Year Champ Car World Series 2007
  • Coureur team Azerti, Superleague Formula 2010

Boek Robert Doornbos nu als spreker

Heb jij interesse om Robert Doornbos te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.