Robbert-Jan de Vos

Robbert-Jan de Vos

Technisch manager topjeugd HC Den Bosch

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Doelgericht
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Landskampioenschappen HDM jeugd
  • Promotie Dames 1 naar de hoofdklasse

Over Robbert-Jan de Vos

Robbert-Jan de Vos is hoofd van de jeugdopleiding van hockeyclub HDM in Den Haag, daarnaast is Robbert-Jan ook assistent bondscoach hockey bij de onder 16 meisjes ploeg van de KNHB en docent LO in het Voortgezet Onderwijs.

Vol kiezen voor topsport: Topsport is net als zwanger zijn, je kunt niet een beetje zwanger zijn...

Waarom Robbert-Jan de Vos inhuren als spreker ?

Waar presentaties vaak over de eindfase van een sportprestatie gaan, wordt vaak vergeten dat een goede jeugdopleiding vaak de basis is aan een topprestatie op latere leeftijd. Hoe kun je jeugd het beste opleiden, hoe ga je om met de ouders, hoe hou je de balans tussen plezier en 'het er voor over hebben'. Robbert-Jan is beschikbaar voor presentaties, clinics en commerciële activiteiten bij sportverenigingen, bedrijven en scholen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Op jonge leeftijd is Robbert-Jan begonnen met hockey in Vlissingen, later bij Dordrecht. Na zijn verhuizing naar Den Haag wegens zijn studie aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding kwam hij via een stage bij hockeyclub HDM in Den Haag terecht. Zowel op HDM als op de HALO kwam hij relatief op late leeftijd met topsport in aanraking. Na vele jeugdteams getraind en gecoacht te hebben rolde hij geleidelijk in de rol van hoofd van de jeugdopleiding. Hij zorgt dat teams geen eilandjes werden maar dat er een doorlopende lijn uitgerold werd en bewaakt werd. Landelijk gezien hoort HDM tot de topjeugdopleidingen van Nederland. Later werd hij KNHB districtstrainer van Zuid Holland meisjes onder 14. Nadat hij dit zeven jaar had gedaan werd hij assistent bondscoach bij meisjes Nederland onder 16.

Bij zowel de hockeybond als bij HDM zit de uitdaging vooral in het opleiden. Waar veel coaches spelen om te winnen, zit de uitdaging erin om, ouders en andere betrokkenen te overtuigen dat winnen een gevolg moet zijn van opleiden. De kruisbestuiving tussen het onderwijs, waar de focus meer ligt op zo veel mogelijk kinderen plezier te laten beleven een zo divers mogelijk sportaanbod maakt dat 'best of both worlds' samen komen. Tegenwoordig is hij Technisch Manager van de topjeugd bij hockeyclub Den Bosch

Boek Robbert-Jan de Vos nu als spreker